Citiraj:
Autor zgmmax
Stari je danas prodao auto (usput ga je i registrirao i platio i Osiguranje) al je prometna puna pa treba ic na MUP po novu ovjerit.
Problem je da planira ovjerit kod biljeznika punomoc da daje vozilo na koristenje kupcu.
Meni to bas i nije neka bajna opcija zbog mogucih zajebancija kasnije, a i morat ce za godinu dana onda radit KPU pa bolje da to rijesi odma.
Citam po netu opcije pa ako sam dobro shvatio:
1. Ovjere KPU kod biljeznika, navede da ostavlja registarske plocice kupcu (kupac je isto iz Zagreba)
2. Kupac ode na poreznu plati 5%
3. Kupac ode sa starom prometnom, novom, i svim papirima na MUP i prebaci auto na sebe i sve je rijesio.
Jedino ostaje otvoreno pitanje police AO? Se to moze prenjeti na kupca?
|
Ovo pod 3 točke je i jedini ispravni postupak. Plus kaj mu na MUP-u treba i knjižica vozila (ako je ikad izdana) te papiri s tehničkog (papir da je plaćena cestarina). Kakva punomoć sada? To ne treba. Ako napravi sranje s autom ti uvijek imaš kopiju kupoprodajnog, da auto više nije tvoj. Kad obaviš kod javnog bilježnika tebe više ništa ne zanima. Na kupcu je da rješava ostalo. Njegov problem.
AO ostaje kupcu (i vrijedi do isteka naznačenom na polici) ali on mora ići u osiguranje gdje je auto osiguran da stave napomenu da je novi vlasnik i to je to. Tako sam ja napravio.