Nabrzinu jos gluposti
koje nemaju veze sa prakticnom primjenom ? Zapravo nisu gluposti jer se tu radi o dobitku
LPDA antena za raspon 1GHz do 5GHz kao i one deutch linkove sto si nabacivao za antene do 3GHz.
Pa kakve veze ima dobit radio-amaterskih LPDA antena sa ovom temom ? Ajd... ali zbilja,
pa naporan si vise do zla boga.
Idi kosi travu ili postavljaj reflektirajuce ploce kod smućanca ili konkretno uzmi neku antenu pa testiraj pa shodno tome i tezultatima toga se moze onda diskutirati.
Ukratko seruckas teorijski sa podatcima koji nemaju apsolutno nikakve veze sa konkretno
antenom za 800MHz, bilo kojom tj. LPDA ili Yagi itd...
Cell ID 777041 dok je kod mene 777043 ! Vise puta smo probali i spaja se uvjek na 777041. Nadalje, koliko god nosali router tamo - vamo SINR uvjek los i rijetko kada preko 12/14.
Antena je gore na stupu 1m iznad i
prikljucivanjem antene dobilo se jedno veliko nista ! Iako je signal skocio na -53 ( RSRP )
mjerenja su doslovce identicna
kao bez ikakvih antena i ono sto je razlicito naspram spajanja na mojoj lokaciji je to da SINR je
ostao i dalje los te nije prelazio preko 12/14.
Vec sam bio uvjeren da je antena totalno u banani pa sam isao probati ono sto je prokusano "da radi" i stavio svoju stap antenu
sa kojom inace na svojoj lokaciji dobijem uredno SINR 25 pa i vise i dobar signal i brzinu oko 80Mbps.
Corak... SINR i dalje los, brzine iste bila antena na njemu ili ne....
Dali je lokacija problematicna ili nesto drugo, vidjet cemo... danas idem izmjeriti na lokaciju 280m od odasiljaca i ima LOS.
btw... imate coax H155 8m za 44kn u Centru hr.
<table class="m_9183960932912037890MsoNormalTable" width="700" cellspacing="0" cellpadding="0" border="1"><tbody><tr><td style="border:inset #cccccc 1.0pt;padding:1.5pt 1.5pt 1.5pt 1.5pt">
</td><td style="border:inset #cccccc 1.0pt;padding:1.5pt 1.5pt 1.5pt 1.5pt">
MaxLink Pigtail 8m H155 N male - N male, MXL-07-NM-NM-08
</td></tr></tbody></table>
Konektor se jedan odreze sto ce u antenu a drugi isto za SMA konektor ili pigtail neki...
jos to nisam rijesio ali ako gledam po 1m H155 ili LMR240 to je
solidno jeftino.