Evo usvojio sam narodnu mudrost
D/G o refleksiji radio signala pa sam u dogovoru sa komsijom postavo na njegov krov plocu 10x8m, njemu ne pada kisa direktno na crijep a ja lovim odbijutke sad sa svih strana
Salu na stranu mada i izjava: nema dobit vise od 9dBi zvuci isto kao kad vidoviti Milan nesto kaze.
Kablovi H155 dosli samo trebam jos konektore rijesiti no iskopao sam nekih 3m RG174 kabla pa reko idem probat sklepat jednu Iskra P-5045 cisto da vidim jel to sta valja.
U globalu valja no da bih bio siguran i bez griznje savjesti nekom preporucio ovu antenu
iskljucivo za Vip ili T-com na 800MHz valja jos testirati na drugim lokacijama
a danas popodne budem isao na jednu koja je oko 800m od odasiljaca.
Druga stvar je u tome sto su se postavljanjem antene izrodile neke cinjenice:
1. Ja sam 50-100m od odasiljaca, nije tamo gdje se mislilo.
2. U sjeni sam definitivno tj. preblizu sam mu.
3. 2G i 3G kod mene ide iz drugoga smjera !!
4. Brzine 85/95Mbps
mogu postici i sa drugim antenama tipa stap male omni ali postavljanjem routera
na odredjeno mjesto.
5. ~80Mbps takodjer mogu dobiti bez ikakvih antena, goli router na gredi tik ispod krova no tamo mi ne odgovara da ga drzim.
Na slici gdje je trenuto router za igre of testiranja vuce do 75Mbps solo bez antena a to dobijem i iz radne sobe no ne uvijek full 75Mbps,
ima padova tjekom dana dok nocu je 80Mbps vrlo cesto.
Ovdje je Iskra doslovce samo polozena na precke za susenje suhomesnatih proizvoda koji su se davno pojeli

i usmjerena prema 3wg3-watch-v3.
Takodjer mogu dobiti signal od -53 za RSRP ali brzina je zericu losija jer SINR bude oko 25-27. U ovom polozaju varira od 28.6-30.
Ono sto sam primjetio i mogu ustvrditi da je tijekom 24h uvijek ovakva brzina trenutno tj. sece se u rasponu 85-95Mbps i nema padova tj. jos ih nisam uocio, evo situacija sad oko 11h.
Popodne kada testiram antenu iz daljnje pozicije okacim rezultate no ono sto mogu reci da nije ni svejedno gdje se antena postavi, recimo na slici se vidi nosac
koji je trebao biti kakti testno mjesto za ovu antenu ali na njemu signal ne ide iznad -60 i brzina je do 80Mbps, jednostavno joj ne pase na tom mjestu i dobijem
oko 5Mbps vise sa antenom nego bez nje sa routerom na toj gredi.