Citiraj:
Autor henri_007
Kaj da je bilo djete?
Postoji adekvatna kazna za prebrzu vožnju, a bome postoji i adekvatna kazna kada tvoja prebrza vožnja bude sukrivac za prometnu sa teškim ozljedama....
Samo su kod nas zakoni mrtvo slovo na papiru 
|
A kakve veze ima je li dijete ili neki stari deda?
Cijelo vrijeme se potežeš za nekom moralnom spikom, kaj da je bilo dijete.
Zakon je zakon.
Ubiti dijete ili starijeg čovjeka je po meni isto, ne pričamo o moralu ovdje.
Prva stvar, to što on nije kočio nije kažnjivo, osim u slučaju da on tipka na mobitel. Ako nije tipkao, on je doslovce mogao voziti istom brzinom bez kočenja (svjesno i nesvjesno) i zabiti se namjerno u traktor i ne biti kriv, jer mu je OVAJ UZEO PREDNOST. Nije se vozio garant više od 70. Ti možeš doslovce loviti muhe po autu i ne gledati na cestu ili nešto slično i zabiti se u traktor na sredini ceste, koji tamo ne bi trebao biti. Druga je priča ako je on tipkao na mobitel, onda će dobiti kaznu i za to.
Isto primjer imam ja, radi se o
ovoj slijepoj ulici. Ulica je duga nekih 200m. Moj ujak ima možda od glavne ceste nekih 100m, s lijeve strane kuću i dvorište. Izlazi van iz svog dvorišta a s gornje strane dolazi susjed i zabija se ujaku u prvi lijevi kraj auta. Susjed pijan ko zemlja (poznat je po tome kod nas), ujak vozi 2-3 godine stari A4, poludio je. Susjed ima bar 50-60 brzinu, a ulica je doslovce široka kao jedan auto, djeca su cijeli dan na ulici, raj za klince.
Zovu murju jer susjed ne pušta, i naravno, ujak kriv. Ovaj ima prekoračenje brzine i mrtav pijan, uzimaju mu vozačku i dobiva kaznu itd. ali ujak je kriv na kraju bio za oduzimanje prednosti.