Evo za koji dan/tjedan prije bih rekao, bice testiranje Iskra P-5045 antene, 2 komada.
Sama antena je dizajnirana za rad od 470MHz do 862MHz pa shodno tome u teoriji je moguce
iskoristiti je za prijem LTE signala od Vip-a i HT-a na 800MHz bandu prema ovoj tablici:
http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2...e_20141217.pdf
E sad zasto bas ta antena a ne Iskra P-54 ili cak Iskra P-22 ( 790-862 MHz ) koja "je bas za LTE" na 800MHz je prvenstveno radi iskoristivosti
kasnije kad zadovoljim znatizelju pa i cijene te znatizelje..., ove sam iskopao za 100kn komad, ako ne budu pasale mogu ih iskoristiti za DVB-T
jer i onako trebam jednu mjenjati uskoro tako da nece propasti...
Ceka se jos: H155 kabl 2 x 8m - naruceno.
Razmisljam dali odrezati N Male konektor sa kabla pa crimpati SMA Male konektor ili uzeti N Type Female Jack to SMA Male Plug Straight konektor.
Sama antene ima dobit 12-13dB na 862MHz, 8m kabla ce odnjet sigurno 3-4dB + 1dB za konektor mozda ? U nekom najgorem scenariju
trebalo bi ostati 7dB sto je svakako nesto vise nego sto ostane sa Iskra P-56 i 10m H155 kabla...
Konektor SMA Muski sam nasao jedino u Propingu ali 23kn komad + postarina do mene, dakle za 2 konektora i PTT oko 75kn a to tim ciganima ne dam.
Dakle ostaje ebay cekat bilo SMA muski ili onaj adapter, oboje je do 2$ komad. Nemam ni kljesta za crimpanje h155/lmr240 kabla... sve
mi se cini da ce biti adapter narucen ali ajd, uzet cu i konektore za crimp ako se od nekale kljesta nadju, posude.
Moram jos naci 2 plocice savijene 45 stupnjeva da mogu montirati antene pod kutem 90 no to znam gdje cu rjesiti.
Uglavnom ova zabava ce kostati max 350kn tak da nije strasno, netko vise zapije u jedno popodne
Uostalom ako se ova skalamerija pokaze OK @buljaka kupuje 100%