Koliko sam pročitao, A7RII i A7SII su "pogođeni" time jer im je novim firmwareom popravljen sustav za peglanje šuma kod ekspozicija dužih od 30 sekundi.
Citiraj:
|
Untracked landscape astrophotography rarely requires exposures longer than 30″ so I never found that the issue affected my photography.
|
Citiraj:
|
I’ll admit that it is a problem that requires a fair bit of pixel peeping. Some photographers might never even notice the issue.
|
Citiraj:
Ekipa, ako mislite koristit Sony za fotkanje astro fotki - nemojte.
Imaju algoritam koji ubija zvijezde ako se koristi bulb način rada, koji je potreban za većinu astrofotki.
|
Srećom, pročitao sam do kraja... Svi aparati imaju istu tu funkciju, samo se eventualno zove drugačije.
Netko od njih troši buniku izgleda
Citiraj:
|
At the very least, make it a selectable option in the menu such that it can be disabled when desired.
|
Da...jer teško je očito proći kroz menije.
Isključiš Long Exposure Noise Reduction (i High ISO Noise Reduction) i riješio si "problem"
Ne vidim razlog zašto bi netko prekrižio neki brand za astro fotkanje jer je netko nadrobio gluposti. Sad će opet ispasti da branim određeni brand, a samo čitam s razumijevanjem...
Nisam prošao "izvore", no u članku nije spomenuto ništa ni o jednom noise reductionu u aparatu.
Ako su ugašeni, onda je stvar u firmwareu, i lako moguće da će biti popravljeno vrlo brzo. No opet...zbog onog što sam prvo quoteao, skeptičan sam prema tome. Premalo je korisnika koji će to uopće primijetiti.
Osobno ne znam nikog tko radi astrofotografiju sa Sonyem. Alana vjerojatno znaš, kad se baviš već tom vrstom fotografije. Sad bih već mogao iskoristiti poziv u zvjezdarnicu pa da usporedimo rezultate iz različitih aparata