Citiraj:
Autor Tvrdi
Kakvo pametovanje. Pa 99% ljudi na ovoj temi piše isto što i ja. Samo si se mene primio već par stranica unazad. Valjda postoji neka granica. Naravno da auti na benzin i dizel zagađuju ali ove krame o kojima pričamo zagađuju svaka kao valjda 30 novijih auta. Pa jel to isto?
|
Pa ovo je forum, tu smo da raspravljamo. Kakve veze 99% ljudi ima? Kaj, ak sam u tih jedan posto moram bit kuš? Granica? Živimo u doba gdje možeš kupit električni auto, jel tak. Sa stanovišta nekog vlasnika Tesle, tvoj auto je uništavač ozona i hebeni zagađivač. Jel je? Je. Ali po tvom, tvoj auto nije nego mu cvijeće iz auspuha raste. Ak tebe smeta dizlo na cesti, tak i tog frajera smeta tvoj auto na cesti. I dolazimo do identične situacije; kak ti pametuješ drugima, tak bi netko i tebi mogao pametovat. Naravno, ja sam realan i znam da se narednih x godina neće izglasat zakon koji će dopuštat samo električne aute na cesti, barem kod nas. No svi ti auti koji ti smetaju su u trenutku izlaska zadovoljavali neke norme. I ne možeš samo tako zabranit nekom da se vozi u njemu. Možeš mu dat poticaj da se riješi zagađivača i kupi novi koji manje zagađuje, no živimo u Hrvatskoj, tak da zaboravi na to. Po istoj toj tvojoj logici, mogli bi sutra reć; zabranjujemo vožnju svim autima koji ne zadovoljavaju, bubam, euro7. I kaj bi ti onda? Ziher bi rekao super, idem mazdu otpeljat u cios, imam 30 - 40 k ojrića viška u džepu i idem si kupit novi koji manje zagađuje, živjela ekologija. Ono što ti pokušavam reć je da ljudi općenito nemaju novaca i voze to što voze. Svi bi mi rado uzeli novu teslu, al budimo realni.