Citiraj:
Autor Alvin
Usporedio sam 500d aparat iz 2008g s onda limitiranim mogućnostima AF kojim se bez problema može slikati dječurliju amaterski, s cca 60-70% prihvatljivih slika. M to ne može, ne s adaptiranim objektivima.
Jel tako teško shvatiti da upravo uspoređujem takva dva aparata, 500d i M, s tim da je 500d daleko stariji aparat i znatno limitiranijih mogućnosti od M. Dakle, ja nisam usporedio M s aparatom za sport, to je tvoja konstrukcija, podvala.
Šta onda radi ili ne? Kada se odlučiš, napiši da znamo.
p.s nek posvjedoče, inzistiram.
|
Ne može ili ne znaš kako? Velika razlika...
Ja tvrdim da ne znaš i to je ok. Fotkanje takvih situacija nije jednostavno. Treba puno prakse i poznavanja opreme s kojom radiš. Novi aparat i objektiv s najbržim AF neće riješit problem.
Ako već ne znaš kako, onda imaš alat koji to može umjesto tebe, a to nije DSLR.
od 2:39
Nekome to ne treba, ali baš za djecu i fotkanje brze akcije ove mogućnosti nemaju konkurenciju.
Idemo na adapter...
Koristio sam MC-11 adapter s verzijom 1.00 (trenutna je 1.04)
1. A6000 sa Sigmama radi, ali ne dovoljno pouzdano. S nekima fokusira normalno, s nekima ne može zaključati fokus (navodno do firmwarea) - "navodno" znači da nakon tog više nisam probao.
2. A6000 s Canonima ne radi, traži, ali ne može zaključati fokus, isti problem na svim objektivima koje sam probao. Također navodno do firmwarea
3. A7II i A7RII sa Sigmama rade savršeno u 100% slučajeva
4. A7II i A7RII s Canonima rade savršeno u 100% slučajeva
Ono što je bitno je da Sigma službeno ne podržava korištenje Canon objektiva na svom adapteru, pa ne garantiraju da će svaki raditi. No, napravili su dobar posao, tako da...radi. Ažurni su i na firmwareu, pa pretpostavljam da je problem s A6000 riješen.
Javi se u Prizmu i traži Daniela ako trebaš dokaze. I više su nego susretljivi kad dođe netko kome treba pobiti predrasude. Sve će ti dati da probaš...