Da se razumijemo, gore navedeno mi je apsolutno jasno i ne kažem da to nije tako! I unatoč tome što
ovdje piše da 4790K NE radi sa sve 4 jezgre na max Turbo taktu, kod mene to jest slučaj, BEZ OC i to samo ako procesor ostane ispod određenog TDP (labavo rečeno, temperature).

Ista stvar je i sa non-K procesorima na Asusovim "gaming" pločama AFAIK. EDIT: trebalo bi biti na svim pločama sa Z chipsetima.
Interesantno je da takve tablice nema za mobilne procesore, a bome ne vidim niti za 7th gen procesore.
Po dosad pročitanom iz specke mi se čini da je taj intel turbo boost moguće rekonfigurirati skupa s thermal managementom, tj. da nije hardcoded u procesoru, već da je moguće manipulirati registre, što i meni kao embedded SW programeru sasvim normalno zvuči.
Pa hajdmo malo zakopati u šture informacije koje Intel daje u svojim speckama:
Specka Vol.1
Poglavlje 3.3.2 - ne stoji navod da ako jedna jezgra ima max turbo takt, da ga druga ne može doseći.
3.3.2.1 kaže da se ukupna trenutna potrošnja, tj. koliko struje vuče uspoređuje s Iccmax registrom, pretpostavljam konfigurabilan od strane developera.
Poglavlje 5.1.3.1 te pogotovo 5.1.3.2, gdje se navodi PsysPL1-PsysPL3 kao opcionalne postavke pored regularnih PL razina. Primjeti da je samo PL4 fiksna vrijednost u oba slučaja.
Specka Vol.2 u poglavlju 6.88 se opisuje registar s par interesantnih bitova (zadnji byte zapravo).
6.71 nam govori da je developer u stanju čitati (debuggati) sve moguće razloge za promjenu frekvencije.
Je li to u konačnici stvarno moguće ostaje špekulacija, ali ne vidim zašto ne bi bilo
teoretski moguće, pogotovo uzevši u obzir "prijevaru" kod nekih ploča koje forsiraju max turbo taktove na svim jezgrama istovremeno
EDIT: još jedan primjer je throttle stop aplikacija koja može na svakom prockasu kojeg podržava prisiliti jezgru na max množitelj.