View Single Post
Staro 30.04.2017., 21:39   #2715
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: London
Postovi: 8,689
Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Kupio sam 80d i nikada se nije pregrijao, nikada. Nikada se nije pregrijao niti M, niti 500d. Jel 80d onda video kamera? Jel panasonic , Oly video kamera?
Opet guraš sugovorniku riječ u usta.
500d nije fotoaprat za sport, to je tijelo iz 2008g vrlo limitiranih AF mogućnosti s iznimno malim Burst ratom i buferom. Definitivno nije aparat za sport niti ne očekujem da to bude......
.....Ipak, 500d i sigma 150mm macro objektivom sam mogao slikati klince na nogometu, uz ograničenja naravno. S M serijom to nije bilo moguće i to ne samo s 150mm macro nego i s 70-200 f/4. AF na M za to bez obzira o kojem je objektivu riječ bio je neupotrebljivNema problema stati ću, u stvari već sam ti na lijep način pokušao reći da nisam raspoložen za raspravu s tobom. Ovo je razlog. Nadam se da opet nećeš napisati "zašto se osječaš prozvan"
Vidiš ja sam slikao s navedenim objektivima na više tijela i radim usporedbu, ti nisi s niti jednim objektivom od navedenih slikao na tim tijelima ipak upoznat si s rezultatima. Ne samo da si u tome ulitimativan arbitar nego si otišao i korak dalje, ti si u stvari meni držao lekcije iz elektronike i elektroničkih komponenti. I tu si mi očitao bukvicu. Bravo
Rezimirajmo;
Nakon argumentiranih kritika prema Sonyu optužio si me da kritiziram samo Sony, prebacio si temu na Canon M koji je dobio isto tako argumentiranu kritiku ali si valjda očekivao da ću stati uz branik Canona pa opet sugovorniku strpao riječ u usta i uredno opet napao sugovornika na osobnoj razini. Iako sam priznaješ, nikada nisi koristio M s adapterom.

Priložio sam yt videa kako radi A6500 s adaptiranom 50-100mm te kako radi 7D s istim objektivom. Ne radi isto, niti približno. Isto to se može očekivati i na M seriji izuzev M5. Neki objektivi će raditi bolje neki lošije ali pad u performansama AF pračenja će biti značajan i očekivan.
Otvori si upute, lijepo ti crno na bijelo piše da se MOŽE DOGODITI da se pregrije, kao i svaki drugi aparat.

Imao si A6500 i pregrijao ti se u rukama i ugasio snimanje pa govoriš iz prve ruke ili si negdje pročitao o tome?

Može se dogoditi i ne mora se dogoditi. Ako se dogodi, nije kvar (što si od početka tvrdio).
Prihvati napokon da to nije greška, nego normalna stvar.

Ni EOS M3 nije sportski aparat, zašto onda očekuješ da mu AF bude u razini aparata koji su sposobniji za tu namjenu?

AF na OES M seriji nije neupotrebljiv nego je aparat namjenjen za druge stvari i to obavlja sasvim dobro.

Jel tako teško shvatiti da su fotoaparati klasificirani prema svojoj namjeni. Consumer level DSLR-a i većina mirrorless aparata nema ni P od nekih profesionalnih mogućnosti. Takav aparat pokušava biti jack of all trades, but master of none, i taj uvjet će svaki zadovoljiti.

Da, osim što sam godinama radio testove Fuji, Canon, Sony i Panasonic foto opreme, nisam uopće upoznat s rezultatima raznoraznih kombinacija

EOS M nisam koristio s adapterom, ali sam koristio Sony A6000 i A7II sa Sigma MC-11 adapterom.

Na oba aparata i adapter je išlo sve od 20mm f/1.4 Sigme ART do Canonovog 500mm, što sam ionako već napisao, kao i da na A6000 nijedan nije radio dobro, ali na A7II su radili savršeno (jednako kao na Canon tijelu svi do jednog, što mogu posvjedočiti i kolege iz Canona (Anigota), kao iz Prizme.

Prema tome, ako službeni Canon adapter ne radi s Canon objektivom i Canon tijelom kako spada, onda mi jedino ostaje za zaključiti da Canon ne želi (sumnjam da ne zna) napraviti adapter s potpunom funkcionalnošću. Složit ćeš se da je taj adapter samo služi kako bi prilagodio konektore s manjeg mounta na veći. Do gubitka i laga informacija ne može doći.

S druge strane, Sony ima 4 službena adaptera za svoje objektive s "velikog" mounta.

2 modela su za APS-C tijela (prvi (LA-EA1) ima ugrađen screw drive motor i AF senzor, drugi (LA-EA2) je običan elektronski kao u Canon slučaju, koji su samo za objektive s vlastitim AF motorima),

2 su za FF tijela (ista priča kao i kod APS-C modela, LA-EA3 i LA-EA4).

Koristio sam LA-EA4 (FF adapter i vlastiti AF sustav) i mogu iz prve ruke reći da objektivi rade kao i na DSLR-ima, uz naravno, povećanu potrošnju energije, jer sadrži AF motor koji na šaraf fokusira starije objektiva).

Jedina mana...zaobilazi AF sustav iz aparata, pa umjesto par stotina AF točaka na senzoru aparata, koristi 15 komada koji su na AF sustavu adaptera, no nije ništa sporiji.

Zasad još nitko nema ništa slično u ponudi.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Sad cujem da a9 ima velkih problema sa bandingom na losem svjetlu.. To nitko nije mogao isprobat jer je Sony postavio cuda od svjetla na eventu. Neceu nista linkat ali cut ce se za to uskoro puno vise kad dodu recenzije iz stvarnog zivota..
Taj problem s rasvjetom se očituje svuda, ako ne znaš da na to utječe frekvencija svjetla. Na naših 50 Hz obično shutter na 1/50s (dok se koristi 24p,i 25p ili 50i) i više (ako se koristi 50p, onda 1/100s) rješava problem. Neizbježno kod CMOS senzora...pretpostavljam da je do neznanja reviewera.
__________________

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 30.04.2017. u 21:54.
1v@n je offline   Reply With Quote