Tema: Iskon
View Single Post
Staro 26.04.2017., 00:18   #4340
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor pero78 Pregled postova
Kod mene isto katastrofa zadnjih cca mjesec dva dana, bas sam ih i danas zvao prijavit kvar zbog pucanja linije
Nesto su ocito radili jer od cetvrtka do subote sam imao 700 reconnecta. Bas kad sam se ponadao da su dostojna zamjena za Amis.
Zakljucak je:
Prodaja - odlicna trude se.
Tehnika = ne znaju namjestiti ADSL/VDSL profile tako da u mom slucaju kad upload dode do 3mbita veza pukne
Podrska = 0 glupace koje nemaju veze sa tehnikom, prvo sam mislio da samo jedna baljezga, ali kad je i druga pocela skuzio sam da je to ocito normala.

Znaci kad dode do 3mbita veza pukne, trazio sam da smanje brzinu jer mi je bitna stabilna veza, na kraju i jesam sa QoS-om ogranicio upload na 2.5mbita i sad radi, ali bit profila je da pri punom opterecenju veza ne puca. A one su bulaznile o torrentima i glupostima, a samo se kolegica sa team viewerom pokusavala spojiti na svoj komp.

Mailovi slijede:

Eva:
Citiraj:
javljam Vam se iz Tehničke podrške.

Prema popisu internetskih spajanja vidljiv mi je iznimno i konstantno povećan promet u uploadu.
I trenutno router radi na 3 Mbps upload brzine.
S obzirom na to da je naš router u „bridge“ načinu rada, te da dodatna oprema vrši PPP konekciju, zamolila bih Vas da provjerite koji bi uređaji / aplikacije mogli uzrokovati navedeno ili da pokušate ograničiti slanje prometa konfiguracijom Vašeg routera.
Prevelik upload mogu uzrokovati:
- P2P klijenti poput torrenta
- Cloud servisi poput Google drive, Dropboxa, Iclouda i sl.
Za sva ostala pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
Tanja
Citiraj:
Poštovani,
smanjivanje brzine s naše strane neće utjecati na poteškoće s pucanjem veze.
Ako uređaji koje spajate na mrežu i dalje zakucaju promet u uploadu na maksimum, pucanja će se i dalje događati.

S obzirom da vidim da je naš pristupni uređaj (modem) u bridge načinu rada pretpostavljam da na naš modem imate spojen nekakav Vaš uređaj.
Ako na Vašem modemu imate opciju QoS (Quality of service – kvaliteta usluge) možete pomoću nje postaviti ograničenje za uređaje koje spajate na Internet.
Quality of Service predstavlja mogućnost dodjeljivanja različitih prioriteta različitim aplikacijama, korisnicima i tokovima podataka ili osiguranja određenog nivoa usluge za neki tok podataka.
Predložila bih Vam da, ako znate koji uređaj ili koja aplikacija generira peakove uploada, ograničite istu kako ne bi dolazilo do daljnjih prekida.
Za sva ostala pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
U Amisu su savrseno znali sloziti profile za xDSL, sad je naravno to katastrofa sa VIP-om kao i u Iskonu.
Sto se tice komentara, Zyxel je nevideno smece od uredaja cak i na Iskon optici uopce nemas osjecaj da je nesto posebno brze dok to smece ne stavis u bridge mode.