View Single Post
Staro 24.04.2017., 13:37   #35
ivo_k
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Xizor Pregled postova
Jesam i to po nekoliko, probaj dokazati/enforceati breach ijednoga - osim ako ides tuziti za downtime. Vrlo brzo saznas da su sudci tudumi i u sofisticiranijim krajevima od naseg.

Cloud provideri se i dalje sude trebaju li ili ne predati podatke USA iako se data centri nalaze u EU.

Paranoja, smijesna ili ne, je dovoljno prisutna da je sasvim realna mogucnost da ti spiče direktivu da sav cloud za određene djelatnosti MORA biti u EU kod EU based providera pa ti pjevaj borbene. Otkad je trzisna logika bitna birokratima?

tl;dr posto je tehnologija zastite dobrim dijelom americanska jednako te automatizirano 0daya NSA bio ti u Azuri ili na Selskoj.
pa cijela poanta jest da jedino sud moze zatraziti podatke. to se zove pravna drzava
za razliku od hrvatske gdje se ni dorh, ni policija ni pravosudje ne zamaraju previse zakonima, koji se pak pisu posebno za neke.

ako takvu regulativu i spice, ponavljam, nikakav problem ispuniti.

sto se tice NSA paranoje, cak i ako uzmemo da NSA ima 0day u svemu, zasto mislis da bi bio meta?
i zasto mislis da znas bolje od velikih europskih kompanija koje su odlucile otici u cloud?

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Vidim da se rasprava zahuktala.

Nemojte samo podcijeniti i psihološki faktor, tj ja bih puno lakše svojim klijentima mogao objasniti činjenicu da mi je netko fizički provalio u ured, i ukrao HDD sa njihovim podatcima, nego činjenicu da sam ja to stavio na enkriptirani cloud.

cloud = internet prosječnom korisniku
ma naravno, ali kad prosjecnog korisnika ne zanima gdje se nalazi, nego tebi vjeruje da ces odgovorno cuvati poslovnu tajnu.
kako-to je na tebi.

Citiraj:
Autor mann Pregled postova
I ne kuzim tu cloud famu. Could je ok, ali to guranje clouda u svaki drek jednostavno ne kuzim. Mada je da za manje frime cloud uistinu je idealan. Vrhunac mi je meraki switch koji platis kao obican cisco i onda te deru godisnje da bi imao web management. Ajde jedan, ali da ce netko kupiti 10 meraki switcha to mi je debilizam.
ekonomija razmjera iliti scalability i automatizacija.
bas na primjeru merakija ti logika faila - upravo na 10 switcheva je vrijednost web managementa. da je to tako trivijalno i bezveze, cisco ih ne bi kupio.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 28.04.2017. u 14:44.
ivo_k je offline   Reply With Quote