Citiraj:
Autor D/G
@Igore ...još ispravka netočnog navoda  ... napisao si: "....da zamjenim siemensa sa kvalitetnim APom sa više antena..."
Više antena ne znači jači (mW) adapter niti bolje pokrivanje prostora...
|
Nije pravilo, ali koliko sam vidio po testovima, uređaji sa više antena uglavnom i dođu sa jačim adapterom pa samim time i bolje pokrivaju više prostora, a često postižu i veće brzine.
Ali thanks na komentaru i pojašnjenju
Citiraj:
Autor silver_tip
@Igorr
Iz PowerLine opet mos u Siemensa, uglavnom svaki taj siemens je za jedan kat dovoljan ako je negdje u sredini... za 70kn se nadju gdje god os.
|
Poigrati ću se kad mi uređaji dođu ali postoji solidna šansa da ću, zbog lošije pozicije, na 2. katu staviti novi tp-link AP, vjerujem da će bolje pokrivati rubne dijelove etaže od siemensa. I onda na 3. katu staviti siemensa jer tamo ga mogu bolje pozicionirati.
Citiraj:
Autor jp_rv
većina je rečena... a ja ću dodati - daj malo okreni antenicu. ne mora biti vertikalno i ne mora biti horizontalno...
|
Iskreno - stvarno mi nije palo na pamet pomicati antenu u različite smjerove, a zapravo je banalno za probati

Jedino što sam probao je pozicionirati različito cijeli uređaj u okrugu od pola metra/metar koliko mi je moguće.
Nakosim antenu pa probam onda i tako, zahvaljujem