View Single Post
Staro 22.04.2017., 09:15   #15
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
@Igore ...još ispravka netočnog navoda ... napisao si: "....da zamjenim siemensa sa kvalitetnim APom sa više antena..."
Više antena ne znači jači (mW) adapter niti bolje pokrivanje prostora...
Nije pravilo, ali koliko sam vidio po testovima, uređaji sa više antena uglavnom i dođu sa jačim adapterom pa samim time i bolje pokrivaju više prostora, a često postižu i veće brzine.
Ali thanks na komentaru i pojašnjenju

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
@Igorr

Iz PowerLine opet mos u Siemensa, uglavnom svaki taj siemens je za jedan kat dovoljan ako je negdje u sredini... za 70kn se nadju gdje god os.
Poigrati ću se kad mi uređaji dođu ali postoji solidna šansa da ću, zbog lošije pozicije, na 2. katu staviti novi tp-link AP, vjerujem da će bolje pokrivati rubne dijelove etaže od siemensa. I onda na 3. katu staviti siemensa jer tamo ga mogu bolje pozicionirati.

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
većina je rečena... a ja ću dodati - daj malo okreni antenicu. ne mora biti vertikalno i ne mora biti horizontalno...
Iskreno - stvarno mi nije palo na pamet pomicati antenu u različite smjerove, a zapravo je banalno za probati
Jedino što sam probao je pozicionirati različito cijeli uređaj u okrugu od pola metra/metar koliko mi je moguće.

Nakosim antenu pa probam onda i tako, zahvaljujem
Igorr je offline   Reply With Quote