Citiraj:
Autor Igorr
- To radi sasvim ok za veći dio tog 2. kata, ali na rubnim dijelovima kata, a i na 3. katu, je signal solidno loš. Prekida mi se veza a i brzina je jako loša.

|
većina je rečena... a ja ću dodati - daj malo okreni antenicu. ne mora biti vertikalno i ne mora biti horizontalno... MIMO antene po uređajima su u međusobnom kutu od 90 stupnjeva. okreni antenu na routeru npr da bude pod 45* i vidi kako se signal ponaša tamo gdje ga prije nije bilo ili je bio loš. ja sam imao apsurd pred par godina da u sobi pored nisam imao gotovo nikakav signal s mog routera, a onda sam samo wifi stick polegnuo (do tad je stajao vertikalno u njegovom usb docku) i signal je skočio na full. kod ne-MIMO uređaja gdje je samo 1 antena, razlika u signalu između 2 polarizacije bi trebala biti 30dB. zbog refleksija je manje naravno. ali nek je 10dB. dovoljno da ti u rubnim područjima ne radi.
dok sam koristio stari linksys wrt54gl po doma, jednu antenu sam držao vertikalno a drugu horizontalno, i brutalno je pokrivao cijeli kat kuće, puno bolje nego to sada radi mikrotik s internim MIMO antenama.