View Single Post
Staro 21.04.2017., 17:03   #6
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Dusan Pregled postova
Mislim da je rješenje da upoznaš nekog t-com tehničara kojemu iz torbe vire modemi, razbacuju se njima pogotovo ih nitko ne pita za rabljene. Iz prvog kata di je server t-comov modem, repeator staviti jednan u prizemelj jedan na 2 a jedan na treći kat i trajno rješen problem, struja nema veze, treba znači npr 3 sx763 konfigurirati i to je to. Daš tehničaru 1000 za posao 1000 za 3 modema i rješen problem. Ako se ne možeš snaći javi se!
Ne razumijem samo zašto bi dao 1000kn tom tehničaru, i zašto bi me 3 stara sx763 trebala koštati dodatnih 1000kn?

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Da, na PowerLine sam mislio, aktualni uređaji su dovoljno napredovali i stabilno rade.
Spominjanje br. faza je šta je potrebno / poželjno (ovisno o modelu, generaciji) staviti na istu fazu.

Imaš provučen Lan kabel 1. kat > 2. kat, taman šta ti treba za vezu između dva priključka.
Sad staviš jedan PowerLine tu gdje si došao sa Lan kabelom, a drugi ide na 3. kat.
SX na 2. katu ostaje gdje je a za 3. kat trebaš još jedan AP.

Ostaje nekako spustiti Lan kabel sa 1. kata u prizemlje pa onda ...
Zanimljivo, sviđa mi se. Ako je stvarno stabilno i dovoljno brzo to bi i moglo biti rješenje.
Thanks

Imaš li neke preporuke za PowerLine uređaje?
Možeš slobodno napisati i neki kvalitetni AP, i u slučaju gdje ipak ne bih išao na PowerLine pa bi drmnuo jedan što jači AP na 2. katu, a i u slučaju gdje bih išao na PowerLine pa neki čisto ok AP za 3. kat.

Meni tek slijedi googlanje oko trenutno aktualnih uređaja, ali ako već znate neke konkretne modele za preporuku - cijenio bih
Igorr je offline   Reply With Quote