Pozdrav ljudi,
dakle imam ovakvu situaciju.
- U kući je spojen T-com adsl. Router od T-coma je spojen na 1. katu i on uredno pokriva taj prvi kat sa wi fi signalom, a srednje do loše pokriva prizelje ispod. No to mi nije toliko bitno.
- Do 2. kata sam provukao lan kabel, tamo sam iskoristio stari siemens gigaset sx763

Konfigurirao sam ga da radi kao AP. Postavljen je na žalost u samom kutu etaže, jednostavno je tako moralo biti u datom trenutku.
- To radi sasvim ok za veći dio tog 2. kata, ali na rubnim dijelovima kata, a i na 3. katu, je signal solidno loš. Prekida mi se veza a i brzina je jako loša.
Koliko vidim imam 3 opcije.
1. je da zamjenim siemensa sa kvalitetnim APom sa više antena koji bi uredno pokrivao 2. i 3. kat
2. je da kupim srednje kvalitetni AP i kombiniram ga sa repeaterom na 3. katu . Repeater bi onda mogao pozicionirati negdje na sredini kata tako da mu je veza prema AP-u kvalitetna, a i opet da je on sam pozicioniran tako da kvalitetno pokriva cijeli 3. kat.
3. je da ostavim dotičnog siemensa i kombiniram ga sa neki jakim repeaterom koji bi bio točno iznad njega na 3. katu, s čime bi dobio kvalitetnu vezu između siemensa i repeatera, i onda se nadati da će (više manje) tako pozicioniran repeater uspjeti pokriti 3. kat do svih rubova.
Osobno najviše idem prema 1. opciji (ako ništa - zbog bržeg wi fi-a u odnosu na siemensa), ali sam otvoren za komentare i sugestije. Slobodno ponudite i 4. rješenje ako ima nešto još bolje.
U bilo kojem slučaju bih molio za sugestije za kupnju uređaja jer sam skroz izašao iz praćenja što je trenutno dobro na tržištu.
Budžet je do 2500kn, s tim da ako mogu proći i za 500kn bih radije prošao za dotičnih 500kn