@ivo_k Pitao je za server tako sam mu i odgovorio. Ako ga zanima SaaS što mu u stvari i treba ima i domaćih firmi koje se bave isključivo takvim vrstama usluge gdje se program od korisnika (u ovom slučaju njihov taj odvjetnički) virtualizira i naravno idu ugovori o tajnosti itd. On nema nikave brige oko ničega, a tajnost podataka mu je zajamčena i još se k tome radi sa domaćom firmom.
S druge strane ti mogu navesti par primjera gdje naši zakoni nažalost još uvijek nisu do kraja dorečeni i definirani pa nema druge opcije nego koristiti servere i par razina redundancije ...
Tako da AWS, Azure i cloud je zgodan i je future vao ... ali i serveri imaju itekakvu primjenu pogotovo u slučajevima gdje se već koriste, a prelazak u cloud nije baš besplatan itd.
S druge strane ići direkno na AWS ili Azure hm s obzirom na osjetljivost podataka i sve ostalo ...
@Colop - ni prvi ni zadnji koji ima osjetljive informacije, kada spominju cloud ne misli se na google drive ili nešto slično jer i gore spominjani Azure i AWS imaju vjerojatno klauzule o povjerljivosti podataka i ostale stvari.
Ova firma znam da radi odvjetičke urede, računovodstva itd.
Samostalno moraš odvagati što ti se više isplati i koja je opcija povoljnija te prihvatljivija po tebe. Na kraju se sve svodi u pravilu na novce jer sama sigurnost podataka se u pravilu jamči ugovorima itd. - to ti nije faktor odlučivanja

. Eh da vezano za server (ne znam možda je koji od ovih standarda od ive_k) - mislim da ima određene preduvjete koji moraju biti zadovoljeni, šta od prostora pa do osiguranja istoga baš zbog osjetljivih podataka. Nije baš da ga možeš samo stavit u neku prostoriju i to je to .... - ali istraži.