View Single Post
Staro 15.04.2017., 01:12   #2269
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Napokon sam uspija dovesti sve u red (manje-vise). Konfa je slozena i zasad sve radi ok, osim sto imam problem sa ramom. Naime kad ubacim obe plocice pojavi se problem sa bootom, random freeze i sl. Nakon restarta ili neke promjene postavki u biosu, komp se 5-6 puta sam od sebe restarta pokusavajuci odraditi boot. Jednostavno ne radi stabilno sa 2 plocice rama, nebitno o voltazi i utoru (A1,A2/B1,B2). Nisam ni windowse moga instalirati, svaki put bi se srusija usred instalacije. Medjutim, cim izvadim jednu plocicu sve radi ko podmazano. Boot je brzi, nema freezanja niti random restartanja. Vjerojatno se radi o kompatibilnosti... Flasha sam najnoviji ofisl bios direktno sa maticne (super stvar), odradilo za 3min. Nakon toga voltaza cpu-a se primjetno smanjila. Cpu trenutno radi na default taktu od 3.6Ghz@1.2v stabilno (u biosu postavljena auto voltaza). Ako se netko pita zasto 1600x umjesto 1600. Well well, kosta me je manje od 1600 - nije bilo dileme u mojoj glavi... Ima sam problemcic i sa montazom Krakena. Cekajuci da mi NZXT posalje AM4 bracket odlucija sam montirati to djubre posto CH6 ima rupe za AM3 mount, medjutim nije ispalo dobro. Iskopa sam neki stari AM3 support bracket ali nakon montaze sve je bilo klimavo, ocito blok nije ima dobar kontakt sa cpu-om unatoc tome sto sam zatega sve matice do kraja. Zbog toga mi je temp u biosu bila 55-60 stupnjeva i svako malo se pojavljiva error code 08 (vezan uz problem sa prevelikom silom pritezanja coolera na cpu ili slabim kontaktom) cim bi imalo opteretija cpu (instalacija windoza). Dok mi ne stigne AM4 bracket radit ce na defaultu a od rama odustajem sve dok onaj Agesa update ne bude ofisl... Fotke ipak govore vise od rijeci

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 15.04.2017. u 01:17.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote