View Single Post
Staro 14.04.2017., 10:01   #9
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Molim te da ovo objasniš, ako ti nije problem. S tim da odgovor "Mi mislimo da je nesiguran" ne prihvaćam.

tnx
Naravno.
Kao i svaki ured imamo povjerljive dokumente stranaka, različite ugovore, i ostalu dokumentaciju koja bi neke od naših stranaka koštala par godina zatvora ili novčane štete u stotinama tisuća eura.
Rizik je relativno mali, ali moguca steta izrazito velika.
Što se tiče fizičkog osiguranja lokacije, ured ima protupravalna vrata, video nadzor, alarm i spojen je na zaštitarsku službu.
Znam što ćete reći na to, ako se netko namjerio da izvuče određenu dokumentaciju, provalit će fizički u ured, i ukrasti server, ali mene je osobno više strah da neki hacker ne provali u cloud čisto iz pizdarije.
Također, sve što je povjerljivo se stavlja u VeraCrypt disk, a sva osjetljivija dokumentacija koja se printa se poslje baca u uništavače dokumentacije.
I sada prilikom izgradnje mreže bi prešli na biometrijsku sigurnost, znači vjerojatno čitači otisaka prstiju.

Ja sam uvijek otvoren za sugestije i prijedloge, ali nadam se da sam uspio pojasniti i što nas zabrinjava.

Zadnje izmijenjeno od: Colop. 14.04.2017. u 10:15.
Colop je online   Reply With Quote