Citiraj:
Autor Prezime
Uvrijezeno je da se za GSM/UMTS/LTE uredjaje koriste SMA konektori, a za WiFi uredjaje RPSMA konektori, pa ti sad vidi ... 
|
Pa da... ajde ti volis filozofirati

pa vidi ...
Evo pogledaj sliku, kolega predlozio TL-MR6400 pa pogledaj unutarnji ustroj pcb-a i kako ide sa konektora na GSM modem.
Vidis i sam, cista veza izmedju konektora i modema. Pogledaj sad pcb ovog vipovog djubreta MF
Pod prepostavkom da je kod MF u MPCIe isto modem cemu ovi dodatni pcb vodovi koji vode iz konektora ? Iz oba konektora za prihvat antena vode po 2 voda.
Na desnom konektoru vod ide prema unutarnjoj WiFi anteni, ljevi vodi prema "kocki" na pcb-u sto bi mogla biti druga unutarnja pcb WiFi antena.
Ono sto ja iz slike mogu zakljuciti jedino da je ovaj MF neki MIX tj. da kakve god antene bile prikopcane ne sluze iskljucivo za WiFi ili GSM
modem a to bi i objasnilo sulude rezultate i status signala sa vipovim lopatama.
Bilo bi zanimljivo vidjeti kakav je signal direktnim prikljucivanjem antena na MPCIe modem, ovaj MF definitivno nesto mixa, mislim cemu dodatni vodovi sa konektora ?
Pogotovo sto se na ljevom vidi da je vod razdvojen od voda za MPCIe.
Inace lakse slikom objasniti kakva stap antena treba za ovaj MF.
Ako imate ljevu antenu onda u rupicu zica da bude ko desna