View Single Post
Staro 08.04.2017., 18:59   #5828
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Question

Dijele li i nove Wifi routere sada ili se još koristi ono Tehnicolor smeće koje ne uspijeva poslati wifi signal ni kroz zatvorena drvena vrata, a kamo li jedan zid.
Do nedavno sam ga imao spojenog na svoj stari Dlink DIR-615 i radilo je bez greške, pokrivalo cijeli stan u kombinaciji sa jednim DLink boosterom u susjednoj sobi. Međutim 615 je crko i sad sam opet samo na njihovom i frustrira užasno.
Na kompu je stabilna uvijek veza i nema padova brzine, ali WiFi je koma, ili veza bude brutalno spora da mi je bolje bit na LTE, ili jednostavno nema veze, tj spojen je i pun signal ali ne može na internet. Jedino reset pomaže. Odem u onaj njegov event log i sve puno "Critical Error (3)" upozorenja, par komada u danu. Kažem to SZK i odgovor je bio da nije to ništa, da vide oni da internet radi

Prije mjesec dana sam ih zvao i pitao za zamjenu za neki drugi router, čak i uz doplatu ako treba, jer ovo je skoro kao da i nemam WiFi, pogotovo za druge ukućane koji ne znaju ni kako router izgleda a kamo li kako ga resetirati niti se žele petljati u to. Njihov odgovor je bio da jedino takve imaju u ponudi.

Što se tiće TV, imam taj Albis, čini mi se OK, u zadnjih godinu dana su bile dvije situacija samo gdje ga je trebalo resetirati jer ostane bez signala.

Ali zato sa internetom borbe svaki dan. Gledao sam na netu postoji li možda kakav custom modani FW za taj router, ali ne nalazim ništa, samo forumske postovi ljudi kako se žale na slične probleme.
Na DIR-615 sam stavio FW sa DD-WRT stranice i radio je puno bolje nego tvornički, pa sam mislio da je takvo što možda dostupno i za Tehnicolor
Atrax je offline   Reply With Quote