Nažalost, nije bilo dovoljno da autoceste zjape prazne 300 dana u godini, imaju jaaako malo prometa 60 dana i gužvu 5 dana, sad će 360 dana zjapiti praznima. Ostalih 5 dana će se stvorit gužva da ljudi vide zašto neka Alfa stoji u zaustavnoj traci.
Odlično. Već je ovako bio katastrofalan harač, nadam se da će i tih par kuna poskupljenja odvratiti ljude da se voze. Ja sam tak i tak rijetko na autocestama jer rijetko gdje putujem, ali ću svejedno i dalje ići tih par puta godišnje jer mi se stvarno ne da gužvati na ostalim cestama. Milijun puta lakše i sigurnije mi je metnut tempomat na 150km/h i prst u uho. Pa zadnjih par puta kada sam u sezoni išao u Istru i Dalmaciju, mogao sam komotno vozit flat-out cijelim putem, nije bilo ni žive duše.
Nažalost, to će rezultirati ogromnim gužvama na starim cestama, povećanim brojem sudara i mrtvih, a iste te ceste će ubrzano propasti uz dodatan promet. I koštat će na kraju više renovirat te ceste za 5-10 godina nego sve ovo skupa. Na to smo spali jer nitko nije mrdnuo prstom dok su se tuneli farbali 10 puta, dok je svaki sljedeći kilometar koštao dvaput više nego prethodni kako su se završavali radovi...