View Single Post
Staro 30.03.2017., 18:22   #824
Trekkie4
Guest

Iz teme o donacijama, a vezano za "slinavi" hardver

Pitanje - da li bi netko možda želio udomiti (nekompletan) HP Workstation, P-Class? Možda je netko vidio moju temu ovdje na forumu, naime nabavio sam si HP "monstruma" od oko 15kg, koji ide na DVA slot-1 procesora. Jedini problem je u tome što je matična otišla par dana nakon, i to što zamjena kondenzatora nije pomogla Tako da budem potpuno iskren, samo mi ovdje uzima prostor i skuplja prašinu...

Ono što nudim, i za što ZNAM da 100% radi je sljedeće:
(1) Full kućište od HP Visualize P-Class, sa obje prednje maske, kompletom Delta-Electronics ventova, modulom za paljenje (power, reset, LCD status) i vodilicama za montažu 3.5 & 5.25 uređaja

(2) Delta-Electronics HP 400W napajanje, koristi poseban standard isključivo za tu generaciju HPa

(3) AGP grafičku, nVidia Quadro2 MXR 32M za HP Visualize. Radi naravno i na drugim AGP mašinama... Nisam testirao samu (Direct 3D, OpenGL) grafiku ali sam je ukopčao i upalio da vidim bude li davala sliku ili prazan ekran. Pokazalo se da radi OK...

(4) Hitachi HP DVD-ROM, ATA. Eject mehanizam je malo glasan, ali uredno očitava diskove

(5) 3.5 floppy ... rekao bih standardni da mu nije uklonjena prednja maskica, i da nije prilagođen fronti HP kućišta

(6) Slot-1 terminator modul (za dvo-procesorske ploče)

(7) SCSI kabel sa terminatorom (za SCSI diskove i optiku)

Ono što nudim, a NIJE testirano i/ili potvrđeno da radi:
(1) Matična (NE RADI, daje crnu sliku i vrti sve ventove na max. INFO panel govori da sve radi OK, očitava fantomskih 1GB memorije i 2x 1GHz procesore koji su nekad bili unutra)

(2) SCSI Adaptec 29160 64-bit PCI kontroler, komplet sa kabelom za spajanje na matičnu (HDD activity LED)

Ono što nije u ponudi i bude trebalo nadomjestiti:
(1) Slot-1 procesor(i), jedan (prethodno navedeni) terminator modul već je instaliran.

(2) Regulatori voltaže za CPU. Nisu toliko rijetki, koliko sam shvatio riječ je o standardnim modulima koji nisu vezani isključivo za HP

(3) RAM memorija ... koristi isključivo fully buffered/registered SD-RAM, i to u parovima.

(4) Diskovi ... bilo da su SCSI, ATA, SATA (kroz ATA-SATA konverter), bude trebao barem jedan

(5) Iomega ZIP100/250 ATAPI

Po želji šaljem slike, i dajem bez ikakvih pitanja kako/zašto. Jedini uvjet je taj da se dogovorimo preko PP i da dođete to pokupiti kod mene (Zg, centar) jer je mašina izuzetno teška i glomazna, napravljena od punog (i kvalitetnog) željeza a ne onog tankog pleha kakav se danas koristi. Iskreno, bilo bi mi drago kad bi ga netko osposobio za rad, u suprotnom može poslužiti za kakav case-mod ili dijelove. Unutra ima ventova i mrežica svih dimenzija, od 80x80, 92x92, 120x120 pa sve do onih malih od 45x45(?) a da o SCSI kontroleru, Quadro grafičkoj i HP napajanju ni ne pričam
  Reply With Quote