View Single Post
Staro 25.03.2017., 11:29   #1947
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Pozz ekipa, da se pridruzim sa svojim iskustvima

Ugl, odlucio sam skromno pocastiti (uz pomoc kolege sainta) svoju old faithful P35-DQ6 rev 1.0 sa jednim moddanim xeonom e5440. Odstranili smo e7200 i ubacili ovo cudo. Proc stigao sa ali-ja, ne treba adapter, ustekan i na opce odusevljenje boota i radi u win okruzenju.

U primeu baca gresku na blend i lafge fft testovima, na blendu prva dva workera rade normalno dok 3. i 4. javljaju error i stanu. Small fft (max heat) test vrti veselo i bez greske. U doti 2 uredno sve radi dok odjednom samo ne pukne na desktop, sto mi se na ovoj konfi sa e7200 nikad nije dogodilo, sistem je stvarno bio super stabilan (iako spor )

Bios zatim flashan sa moddanim biosom za moju plocu (radi dodatnih instrukcija), clear cmos odradjen, simptomi slicni. U win okruzenju sve radi stabilno. Dao sam mu malo vise struje, ali isto. Temperature super. Samo djubre nece normalno izvrtit 2 torture testa u primeu i puca mi u doti2, a jedino to ponekad halam.

Stavio friske win10 da eliminiram svaku mogucu nekompatibilnost sa starim e7200 i opet isti k.

Defektan proc jednostavno, da trazim zamjenu? Ili imam jos koju opciju za probati..? Koji je max vcore koji mu mogu dati?

Stavio sam i procjenu za ovo svoje na trznicu. Naravno, ako se ovaj xeon pokaze neispravnim kupcu naravno nece ici taj nego drugi kojeg cu uskoro moci istestirati, tj zamjenski koju cu traziti od suppliera, ako dodje do prodaje.

Hvala i sorry na kobasici od posta.