23.03.2017., 23:33
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Autor prowler
Zanimljivo je da je ta carina u principu u početcima služila za zaštitu domaće proizvodnje. Dakle ono imaš domaće mlijeko ili tv onda na uvezeni drzava lupi carinu da ne može toliko konkurirati domaćem. E sad debilana je što naša lijepa Hrvatska nije većinu stvari proizvodila ali je uredno tukla carinu građanima...kao zaštitu od ćega? ono plati carinu na hladnjak koji mi i ne proizvodimo?  dakle samo još jedan parafiskalni namet na ništa. Ajde, sad kad smo u EU ima i neke logike jer smo ista država,a EU uglavnom sve proizvodi.
I taj paypal pljačka, vidim da su ti htjeli naplatiti 1.755,00 kn po "njihovom" internom tečaju za 244,19 USD, dakle tečaj 7,19 kn/usd. Imaš opciju da ti naplate izravno u valuti koja stoji na ebayu, dakle da ti dignu izravno sa računa 244,19 USD a onda će ti banka po svom tečaju koji je puno povoljniji od paypal tečaja napraviti konverziju. Ovu opciju kriju kao zmija noge, ali je mozes podesiti na paypal-u. Dodatno, ako više trguješ možeš lijepo uvijek imati na računu u banci dolara, eura, funti tako da ti izravno skidaju te novce umjesto da gubiš masu na konverziji...
|
Ne bih se nikad' sjetio, ali sam primjetio da bude uvijek više nego kad izračunam ručno po tečaju taj dan.
Citiraj:
Autor prowler
Između zmijinih nogu
Dakle ideš na:
1. settings/payments/klikni na manage pre-aprroved payments
2. onda po sredini desno imaš "set availlable funding sources"
3. Klikni na conversion options i eto te  daje ti opciju "use paypal conversion" ili "bill me in the currency listed on the invoice
Možda se može i drugaćije do ovoga doći ali ja ne znam  uglavnom dobro su skrili ovu opciju što je i logično, veliki novac je ovdje u igri...na milijune transakcija dnevno vjerojatno, koliko se na tečajevima zaradi...
|
Ne kupujem često i to su inače sitnice, ali bome ću promjenit to, tnx!