View Single Post
Staro 23.03.2017., 23:33   #4748
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor prowler Pregled postova
Zanimljivo je da je ta carina u principu u početcima služila za zaštitu domaće proizvodnje. Dakle ono imaš domaće mlijeko ili tv onda na uvezeni drzava lupi carinu da ne može toliko konkurirati domaćem. E sad debilana je što naša lijepa Hrvatska nije većinu stvari proizvodila ali je uredno tukla carinu građanima...kao zaštitu od ćega? ono plati carinu na hladnjak koji mi i ne proizvodimo? dakle samo još jedan parafiskalni namet na ništa. Ajde, sad kad smo u EU ima i neke logike jer smo ista država,a EU uglavnom sve proizvodi.
I taj paypal pljačka, vidim da su ti htjeli naplatiti 1.755,00 kn po "njihovom" internom tečaju za 244,19 USD, dakle tečaj 7,19 kn/usd. Imaš opciju da ti naplate izravno u valuti koja stoji na ebayu, dakle da ti dignu izravno sa računa 244,19 USD a onda će ti banka po svom tečaju koji je puno povoljniji od paypal tečaja napraviti konverziju. Ovu opciju kriju kao zmija noge, ali je mozes podesiti na paypal-u. Dodatno, ako više trguješ možeš lijepo uvijek imati na računu u banci dolara, eura, funti tako da ti izravno skidaju te novce umjesto da gubiš masu na konverziji...
Ne bih se nikad' sjetio, ali sam primjetio da bude uvijek više nego kad izračunam ručno po tečaju taj dan.

Citiraj:
Autor prowler Pregled postova
Između zmijinih nogu

Dakle ideš na:
1. settings/payments/klikni na manage pre-aprroved payments
2. onda po sredini desno imaš "set availlable funding sources"
3. Klikni na conversion options i eto te daje ti opciju "use paypal conversion" ili "bill me in the currency listed on the invoice

Možda se može i drugaćije do ovoga doći ali ja ne znam uglavnom dobro su skrili ovu opciju što je i logično, veliki novac je ovdje u igri...na milijune transakcija dnevno vjerojatno, koliko se na tečajevima zaradi...
Ne kupujem često i to su inače sitnice, ali bome ću promjenit to, tnx!