View Single Post
Staro 23.03.2017., 00:08   #377
user69
Registered User

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Sad kad ti napisem uzrok, citat ces 2 puta

Nije unisten, star je.

U windowsima ti je 45c i to je normala no Chrome prije 7-8 godina, koliko je star laptop ili bilo koji drugi preglednik danas nemaju istu "tezinu" niti ima iste instrukcije koje procesor obradjuje i naravno isti radi pojacano...

Nisi jedini sa tim problemom, evo tu imam jedan HP sa A4 mobilcem i prije 4 godine nije zena na fejsari mogla natjerati vise od ~70c koju god igricu igrala, sad ga naguzi na +80 dok padaju neke kockice...

Cist, uredan, cak je ventilator noviji jer sam ga mjenjao prije 1 godinu, stari poceo ficukati pa reko da promjenim...

Da se pregrijava gasio bi se ili isao na +90c u bilo kojem stres testu.

Dakle imas uvjete:

1. Windows OK
2. Stres test OK
3. Chrome, Mozilla itd.. FAIL

I kada razmislis te pogledas cinjenice zakljucak se sam namece... web browsanje prije 7-8 godina kada je taj proc izasao i danas nije isto, jednostavno ga ubije jer je star.
Ima i toga Čak sam razmišljao i o tome... koliko god zvučalo ovako i onako ipak je to činjenica. i3 370m je izvrstan cpu koji ide rame uz rame sa puno jačim cpu-ovima ali kao što kažeš puno se stvari promijenilo Sve mogu prihvatiti ali da bez pokretanja bilo čega, dakle samo Windows/desktop ili Linux hladnjak odnosno fan se ne gasi nikako, ali baš nikako.. ako ništa barem linux nije commercial i radi na 10x slabijim mašinama, a kod mene i tu fan vrti kao da sam pokrenuo ne znam što..
user69 je offline   Reply With Quote