Pozdrav,
U pitanje je stariji Sony Vaio; i3 370M (2.4 Ghz) / 4gb ddr3 / ati 5650.
- Očistio hladnjak
- Očistio cpu/gpu
- Postavio termalnu pastu Artic (jako malo, ali dovoljno - u sredini)
Nakon svega toga ventilator ni u prijašnjim pokušajima, a ni sada se ne gasi, a temperatura u hwmonitoru je 60-65 samo sa pokrenutim Chrome. Nema ništa skriveno pokrenuto, utilization je normalan... dakle skoro pa nikakve aktivnosti ali ventilator i dalje vrti i ako je vjerovati speed fan-u oko 3500-4000 rpm.
Isprobao zaista sve ali ventilator ometa bilo kakav normalan rad, jednostavno teško ignorirati. Što se tiče samog OS-a nema nikakvih usporenja i slično, windows 10 u pitanju.
Na prime95 temperatura ide do nekih ~80 C, gpu također čak i malo manje na FurMark.
Nije mi jasno što se događa. Mislio sam da je pasta pa sam kupio drugu tj sa cooler master na artic. Mislio sam da nisam dobro nanio pa sam pogledao 20 tutorijala na yt da postavim što bolje i efikasnije.
Dakle, sve ono što bi trebalo uraditi sam uradio ali FAN/VENT se ne gasi, i 60-65 C sa 45 dobijem u roku od sekunde kad upalim Chrome i radim neke jednostavne radnje.
Toliko mi je sve dosadilo da se razmišljam ili da kupim novi cpu po mogućnosti i5/i7 ili jednostavno novi laptop iako mi se čini glupost jer sve izgleda uredu i radi laptop fantastično osim navedenog problema koji je glavni.
Laptop je stigao meni sa cooler-om koji ne radi pa sam nabavio drugi također sa panasonic oznakom 99.99% isti kao i prijašnji pa se razmišljam ili je netko unišio ovaj cpu prethodno pa se sada grije kao lud ili je cooler poludio/nije odgovarajući?