View Single Post
Staro 21.03.2017., 20:03   #679
Vitzco
Registered User

Datum registracije: Mar 2017
Pozdrav ljudi, novi sam ovdje... Skicam ovu temu vec neko vrijeme (u biti od kad sam presao na iskonov vdsl pred godinu, godinu i nesto).

U pocetku mi je taj vdsl bio preporod nakon muka sa zyxelovim bijelim adsl ruterom, kojem su internet i wifi bili stran pojam. Nakon dosta prigovaranja sam dobio onaj veliki siemens koji je radio ok za net, ali je telefonija svako malo ludila.

Prelaskom na vdsl i ovaj ruter, sve je to nekako palo u vodu i nekih godinu dana je sve radilo super... Internet, telefonija... Imao sam duo hit paket 20/5 (mislim da se tako zvao). Nedavno sam odlucio preci na onu 50/10 varijantu, pa koliko mogu isporuciti (38/7 u mom slucaju) sto je tek 10 kn mjesecno poskupilo pretplatu.

Nekako, paralelno s tim povecanjem brzine, pocinju i moji problemi sa internetom... Prije toga je bez problema odvrtio 24-satni ciklus kojeg sam ruter/iskon prekida. Ono, ako se dogodio koji nasumicni prekid neta u mjesec dana... Radilo kao podmazano.

Sada, tesko skupiti i jedan dan​ bez prekida. Nerijetko se prekidi zaredaju po nekoliko njih unutar sat-dva, svaki deset-petnaest minuta do pola sata prekid. Znanstvena fantastika je kad odradi 24 sata u komadu. I tako zadnja 2-3 mjeseca (slucajno ili ne) od kad sam podigao brzinu.

Prekid se dogodi, samo nestane (resetira se) internet konekcija. Vidio sam da se nakon prekida neta resetira ipv4 uptime brojac u ruteru (ako to nekome sta znaci). Imam redovito puno uredjaja spojeno putem wifija dvanaestak i dva do max tri putem kabla (isto ih je bilo i prije kad je radilo ok). Iskon tv ne koristim.

Pokusavao sam svasta, od iskapcanja disk stationa koji koristim za torrente, mijenjanja wifi kanala, gasenja drugih uredjaja... Resetiranja rutera. Nikako naci uzrok.

Pa ako netko ima kakvu ideju, bio bih zahvalan.
Vitzco je offline   Reply With Quote