Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.03.2017., 21:50   #27650
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Nerijetko puta sam uzeo nešto od autodijelova OEM i isti taj proizvod koji je navodno taj OEM ali pod "original" značkom i nisam se baš uvjerio da je identičan. Nekada bude da je ali npr uzeo sam NWB metlice i original GM za Opla(pravi ih NWB), ovi OEM trajali duplo duže od NWB uz iste uvjete.

Znao sam da ćeš se osjećati prozvanim ali mislio sam na općenito ekipu. Pogledaj samo teme "preporuka za kupnju xyžnj..." pa ćeš vidjeti kako ekipa komentira zašto ne želi uzeti nešto..

Kolegi je vjerovatno TRW pojeo disk jer su OEM diskovi u većini slučajeva dosta mekani, kao i pločice. Eno meni OEM disk izdržao 80k km samo.

Ne kažem da neće odigrati ulogu i zakočiti, ali naveo sam da sam iz iskustva osjetio razliku između Japanpartsa i Ferodo Premiera koji btw nije najskuplji, ima i skupljih.

Neka je 14 god auto ali koliko se sjećam ta tvoja Kia je u perfektnom stanju, što ne bi bila da si zapuštao ili krpao nekim dijelovima kao neki

Ok, nažalost ne znam kod koje marke je što OEM ali kažem evo ti voziš KIU pa su dijelovi relativno jeftini(imam ih par koji voze Ceed-a, jedan Shumu a jedan Sportage novog i svi kažu da je održavanje jeftino). Ali pogledaj ekipu koja vozi neke od "premium" marki pa uzme Comline filter ulja :ubise:
Takve sam viđao baš tu na temi na PCE forumu.

Znao sam da ćeš se smatrat prozvanim ali eto ovo me samo nagnalo da postam jer ovu temu pratim redovno i već mjesecima/godinama gledam kako ekipa masovno štedi na nečem bitnom, gdje se glava može spasiti.

PS dovoljno je pogledati TOP 20 guma koje je Autobild testirao prije par tjedana. Znači TOP 20(od ukupno 60) a razlika na kočenju sa 80km/h do 0 na mokrome je PET METARA između prve i 20. gume. Da ne spominjem kako je prošla ona 55. Dok se ovaj zaustavio ovaj sa 55. je produžio još 10-15m.

mislav_os je offline   Reply With Quote