View Single Post
Staro 08.03.2017., 12:44   #491
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor dhalan Pregled postova
Pitao sam VIP ima li kakve šanse da se ovaj odašiljač u centru prebaci na 1800Mhz, kako bi se izbjegle smetnje zbog preklapanja signala, pa ćemo vidit šta će reć. To mi je jedina šansa da dobijem više od 20Mbps.
Mislim da od toga ne budes imao neke koristi. Vrlo je moguce tj. postoji vjerojatnoca da je Vip sa svojim firmware-om onemogucio
primanje LTE-a na drugim frekvencijama i da se cjelokupna homebox turbo platforma/tarifa temelji iskljucivo na 800MHz spektru.

Ne mogu to decidirano tvrditi medjutim neke logike ima jer su tako djelomicno razdvojili homeboxe od svih ostalih uredjaja a time i manji
pritisak na samu mrezu odasiljaca. Svi ostali uredjaji tipa telefona i raznih LTE stickova/tableta u kombinaciji sa govornom uslugom i nekim
paketom prometa ce se spajati tamo gdje im je signal jaci ili tamo gdje je band manje opterecen.

Orange Mf283+ firmware to ljepo prikazuje ali taj firmware nije moguce naci jer nadogradnja ide iskljucivo putem automatskog preuzimanja
i nema ga za skinuti tj. nije moguca manualna instalacija.

Mozda grijesim medjutim jos nisam uocio neki primjer 3wg3 watch-a od svih koji su tu okacili a da nije na 800MHz... nije vam to cudno ?

Trenutno sam u pregovorima za jedan MF283+ i ako se uspijem dogovoriti ide detaljno rastavljanje uredjaja, TS-9 na SMA konektore sam nabavio...
budem cjeli uredjaj raskupusao doslovce i da se konacno vidi gdje je sta i cime spojeno.