Citiraj:
Autor dhalan
Pitao sam VIP ima li kakve šanse da se ovaj odašiljač u centru prebaci na 1800Mhz, kako bi se izbjegle smetnje zbog preklapanja signala, pa ćemo vidit šta će reć. To mi je jedina šansa da dobijem više od 20Mbps.
|
Mislim da od toga ne budes imao neke koristi. Vrlo je moguce tj.
postoji vjerojatnoca da je Vip sa svojim firmware-om onemogucio
primanje LTE-a na drugim frekvencijama i da se cjelokupna homebox turbo platforma/tarifa temelji iskljucivo na 800MHz spektru.
Ne mogu to decidirano tvrditi medjutim neke logike ima jer su tako djelomicno razdvojili homeboxe od svih ostalih uredjaja a time i manji
pritisak na samu mrezu odasiljaca. Svi ostali uredjaji tipa telefona i raznih LTE stickova/tableta u kombinaciji sa govornom uslugom i nekim
paketom prometa ce se spajati tamo gdje im je signal jaci ili tamo gdje je band manje opterecen.
Orange Mf283+ firmware to ljepo prikazuje ali taj firmware nije moguce naci jer nadogradnja ide iskljucivo putem automatskog preuzimanja
i nema ga za skinuti tj. nije moguca manualna instalacija.
Mozda grijesim medjutim jos nisam uocio neki primjer 3wg3 watch-a od svih koji su tu okacili a da nije na 800MHz... nije vam to cudno ?
Trenutno sam u pregovorima za jedan MF283+ i ako se uspijem dogovoriti ide detaljno rastavljanje uredjaja, TS-9 na SMA konektore sam nabavio...
budem cjeli uredjaj raskupusao doslovce i da se konacno vidi gdje je sta i cime spojeno.