View Single Post
Staro 07.03.2017., 12:27   #91
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Za razliku od nvidije?
Oboje imaju preloše naming sheme. Nvidia ima dvije gtx 1060, i dvije titan x, a imaju različitu hardversku konfiguraciju (1060), a druge dvije nisu niti ista generacija (arhitektura). Uz to nepotrebno prelaženje na 4 znamenkaste brojeve. Nakon 9xx serije su trebali "resetirati" naming shemu.

AMD je s druge strane imao vrhunac gluposti sa onim nepotrebnim prefiksima R7, R9 itd.

Inače kod imena tih arhitektura (polaris 10 vs 11), kao što su više puta objašnjavali - veći broj ne znači da je veći/jači čip, nego su ti brojevi interni nazivi za kronologiju. P10 su krenili raditi prije P11, isto vrijedi za vegu 11 naspram vega 10 i sl. Ali čak i takva imena su pamtljivija od nvidijinih kodnih npr. GP102-350-A1

Potpuno se slažem. Nekad se malo otkačim od praćenja hardverskih vijesti, i onda slijedi listanje više foruma, reviewa da bi se razjasnio clusterfuck od naming schema i arhitektura/rebrandinga. Uglavnom, drago mi je da je AMD uhvatio ritam i na GPU i na CPU polju, konkurencija je uvijek dobra stvar, nebitno tko je bolji. Mislim da su i nVidia i Intel dovoljno muzli lovu s premoći na tržištu. Da sad slažem novu konfu, definitivno bi odabrao Ryzen/Polaris-Vega kombinaciju s nekim od FreeSync monitora ako si malo zainteresiran i za gaming. Ono što nVidia radi s Gsyncom je čista pljačka.
messiah je offline   Reply With Quote