View Single Post
Staro 03.03.2017., 15:01   #1
ycancer
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Iskratel Innbox v45 i netis WF-2301

Pozdrav svima koji imaju malo znanja.
Dakle, promjena ISP-a, promjena još koječega i naišao na problem.

Router je iz naslova, Optima. Zasad radi dobro.

Nabavio AP netis, koji ima više načina rada, a ja sam htio za repeater mode odnosno da mi pojačava domet mreže. No iiz nekog razloga, najbolje radi kad ga uključim u AP mode, odnosno jedino tako je mreža zaključana. Ako ga stavim na Repeate mode, onda je WLAN bez lozinke, praktički hot-spot.
Ali zapravo ne radi. Ja se mogu spojiti na njega, ali ne mogu na internet. Nikako. Neće i neće. Mijenjao sam IP adrese, mijenjao postavke, ali ništa.
SZK u Optimi nisu susretljivi jer su to "napredne postavke" a oni za to ne daju podršku. Imam admin pass za router, dakle imam puni pristup.

Što napraviti?
Nadalje. IP adresa i Innbox routera, kao i Netisa, je ista 192.168.1.1. Spojim se na WLAN od routera i pristupam router.
Spojim se na WLAN od AP, i pristupam glavnoj stranici AP.

Ako promijenim adresu AP-a, (na recimo 192.168.1.2) i ako sam spojen na WLAN od routera, ne mogu pristupiti admin stranici od AP-a.
Probao sam sve postavke koje netis dopušta, ali ne mogu staviti statičnu IP adresu za WAN (kojom bi se on "spojio" na router), nego samo dhcp - prva slika
Jedino što nisam probao jest da u postavkama AP također namjestiti da se direktno spoji na net (username i pass), ali neće li onda imati nekakve konflikte prilikom konekcije? Da centrala uvijek vidi 2 konekcije na net (router i AP)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen-2017-03-03_14-56-06.jpg‎
Views:	1742
Size:	87.0 kB
ID:	17716  
ycancer je offline   Reply With Quote