Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 25.02.2017., 19:37   #35177
ivosimec
Premium

Datum registracije: Jul 2014
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Da, burger kao ne bi trebao biti medium, medium rare.

Ali ako meso iz tog restorana, od vlasnika Santoku mesnice pa nadalje nije kvalitetno i ako se ne pazi na njega, onda bolje da do kraja života jedem dvopek svaki dan.

Više je sketchy svo ovo meso iz Konzuma o kojem sad tu ljudi brbljaju nego ovo. Znao sam uzet iz Konzuma Radničke njihove 100% junetina burgere u papru pa su zadnja dva puta smrdili kako prije, tako i nakon pečenja da sam ih bacio i više nikad nisam uzimao.

Imam ja pojma što riskiram i kako. Dobivao sam svakakve steakove u razvikanim i "kvalitetnim" restoranima za koje me bilo više strah od ovog burgera. Rađe bi pojeo taj burger nego kojekakva well-done pečena čudesa iz 90% pečenjara i sličnih objekata.

Nekoć sam dosta redovito igrom prilika išao u Papas. Uvijek su imali "nuked" reš pečeno meso, ali da sakriju koliko je loše. Zadnji put kad sam otišao bilo je pečeno po vašim željama, ali sam svejedno podrigivao odvratnoću cijeli dan.
Mi ti pričamo u globalu kako je to riskantno, prouci malo medicinsku dokumentacija sto ti se moze dogoditi, pa ce ti bit jasnije.

Bolje da te crnci u bronxu prebiju na mrtvo ime nego da pojedeš "krivo" meso.

A to što ima ko kvalitetno meso je debilana teza, imao sam prilike vidjete gro restorana, i gjde i kako nabavljaju meso i uvijek, ali uvijek se dogodi da kvaliteta mesa padne, prije ili kasnije.

I najveći restorina znaju štoseve o prepoznavanju kvalitete mesa.

U današnje vrijeme emulgatora, začina i kemije fakat nije teško prikrit "nezdravo meso".

A kad bi ti prijatelju dobivao meso od npr kravice koja po cijele dane pase travu, koja je zaklana i od koje dobiješ istog dana meso na pladnju onda bi ti cijena tog hambija bila 10x veca.

Toliko od mene, pa tko voli nek izvoli.

A ZNAM jer ti pričam iz iskustva kada sam imao priliku vidjeti kako jedan vrlo "poznat" restoran radi sa mesom, koje se uvaza iz Madarske, koje lezi u kadama natopljenim solima nekoliko tjedana, pa se kasnije nataplja raznim emulgatorima i začinima. Na kraju dobiješ meso za koje misliš da ni kraljevi nemaju, a radi se o običnom smecu.

A ako ti takvu hranu volis prakticki sirovu, samo naprijed.