Sve OK mozda sam malo zabrijao ali cinilo mi se da onako preletivsi komentare neki izrazuju skepsu na moje podatke o potrosnji tog Focusa, nije bilo na nikog ciljano osobno.
Mene je recimo iznendailo to malo jer sam prije tog Focusa za drugi auto imao Opel Astru G 1.8 16v. Auto je bio zbilja tip top stanju sa sport paketom u mojem vlasnistvu preko 10 godina.
Na visim okretajima je bio sigurno jaci i brzi i jaci od tog Focusa iako samo 115 KS. Top speed i ubrzanje to i potvrdjuju (10 sec i 200 km/h).
Ono sto Focus ima je da fantasticno vuce na malim okretajima ali kasnije ostane malo bez daha dok bi Astra bas "poludila" gore.
No ono sto odusevljava je potrosnja jer na toj Astri, iako relativno stedljiv motor za to doba (kraj 90ih), je trosio u svim uvjetima min 2 litre vise.
Zena vozi tog Focusa po Bratislavi za na posao i sa posla, dnevno nekih 30 km i njoj komp pokazuje prosjek cjele ove zime 5.8
Ja ne kazem da je to prosjek za taj auto jer svatko ima drugaciji stil voznje ali ovo je neki "normalni" prosjek ako ga vozi "normalna" zena
Ja vozim isto tu u Bratislavi e90 330xd i meni je prosjek 6.7. Mnogi isto ne vjeruju ali zasto ne? pa neznaci automatski da smo svi vozaci BMW-a divljaci i da ne propustamo nekad druge iz sporedne da se ukljuce ili da recimo se neko ubaci ispred i da se svi vozimo u bunkeru ispred vozila
Nasmijao me pred malo tu komentar kolege Sysse cini mi se, kad je ostao zapanjen kako ga je uljudno pustio neki BMW vozac
No kad se vozim solo za Ri u tom BMW-u onda si dam ponekad oduska. I da razlika je definitivno od Fucusa u tome sto vozaci se brze micu iz lijeve trake kad u retrovitzoru me vide u BMW-u nego u pi*kastom crvenom Focusu