View Single Post
Staro 21.02.2017., 22:44   #14
radiator
Registered User

Datum registracije: Feb 2017
Citiraj:
Autor Neki idiot tamo Pregled postova
Dobar dan.
Znači kao što je napisano u naslovu, meni internet svaki dan pukne bar jedanput.
Što se mene tiče jedanput je sasvim ok ali nekad zna (npr. jučer) po nekoliko desetaka puta puknuti.
Zvao sam svoj ISP (Iskon) i oni su rekli da će doći samo nisu rekli kada i to malo govori o tome koliko oni misle doći.
Uostalom i da dođu, želio bih naći neko privremeno rješenje jer meni je internet jako potreban.
Ruter: Zyxel vmg5313-b30a
Brzina interneta mi je od 15 do 20 Mb/s, a upload oko 2.
S tim sam vrlo zadovoljan, a trenutno sam spojen žičano i također nekad se spojim s mobitelom na wifi, ali vidio sam da nema podudaranja sa mojim spajanjem na wifi i pucanjem neta.
Kada internet pukne ugase se 2 lampice: DSL i za internet lampica, a onda se prvo upali DSL i tek nakon nekog vremena i za internet.
Htio sam vas i usput pitati je li moguće da to pucanje veze uzrokuje prevelika brzina jer ovo pucanje veze je počelo otkad sam se spojio žičano, a ne bežično i premjestio ruter na gornji kat.
Hvala unaprijed

Citiraj:
Autor radiator Pregled postova
nema nista od tih postavki na modemu itd jer DSLAM (centrala) pusta profil od 20mbit i modem tu nema nikakvu ulogu, ili se kaci ili ne. Pametnije da ispitas kucnu instalaciju, spoji modem direktno na zice, bez uticnice, provjeri sve spojeve po stanu, ocisti oksidaciju ako ima, skini paralelne instalacije (znas ono, kad je telefon/isti broj bio u hodniku i u sobi) jer DSL mora ici direktno, sve lisnate kabele zamijeni UTP ako su duzi od 2-3m.

provjeri sad u postavkama modema, mora ti bit u statusu negdje current speed, max speed, attenuation, napravi screenshot i ostavi na forum. odnesi modem na uvodnu kutiju gdje su ti doveli telefon, spoji zicu na zicu i ponovno ocitaj parametre linije
ovo sam pronasao u drugom topicu, znaci imas paralelku?
radiator je offline   Reply With Quote