Citiraj:
Autor Max Rockatansky
Meni se čini da nije bilo ni neke potrebe za dva i7 ("obični" i Pro (2011)) ... ali eto, sad nek malo razmisle  . Super je da Ryzen donosi toliko snage u mainstream, možda potakne i još neke primjene u raznim "content creation" poslovima.
|
Ja ti kažem da Zena uopće nema (tj. da je amd ostao na ovome), ili da zen dolazi godinu-dvije kasnije, Intel bi 100% high end gamere nastavio gurati prema tom enthusiast socketu. Pola youtube kanala ima barem 5820K i 6800K, a najozbilniji rendering im je 5-10 min yt video
ALI, to su svi počeli furati, za godinu dvije bi bilo još više ljudi na istome. Svi ovi što su dosad kupovali 4c8t i7-ice za 3 soma bi krenuli prema gore, a brat bratu pojavljuju se i đubretarske igre glede coreloada. Intel bi to naravno dobro naplatio, bilo bi isto kao sada sa nvidijom koja nema konkrencije u višem segmentu, pa gpu koja po hijerarhiji nije sam high end (1080) prodaje po high end cijeni, a 1080Ti nema već 9-10 mjeseci. Jer što bi ju izbacivali i undercutali prodaju gtx 1080 po povišenim cijenama, također i titanku. Jbte pred smjenu generacije je gtx 980 bilo u trgovini za 3000 i kusur kn...
Citiraj:
Autor xulos
Nebitan s jednom grafikom , ali kakva je situacija sa dvije ili tri grafe i M.2 diskom? Il ces tri grafe il ces disk... Ok, malo je takvih, ali situacija je moguca, nekome tko zeli multigpu render, treba mu dobar ali ne preskup proc.
|
Sa 2 gpu i nvme ssd-om si i dalje miran na mainstreamu (1151 i AM4), naravno uz odgovarajuću mbo, ovo iznad toga sa 3 gpu i više već nije gamer niti user vulgaris, tu se već radi o gpu renderingu i nečem sličnom, a takvi će morati nastaviti plaćati 5 somova za i7 6850K i nadalje...
Zapravo možda bi se 3 gpu i nvme mogle isfurati i na AM4 (nije mi 100% jasna situacija sa pci-e lanesima, ima različitih info)