View Single Post
Staro 21.02.2017., 19:22   #21
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma kakav besplatno, 7EUR je IPv4, trebaš pool kupiti te trebaš bandwidth zakupiti od tier 1 providera.

Mislim da je on zabrijao da je to nešto slično po stanu kako imaš, dobiš ruter (s layer 3 switchingom) i onda daješ susjedima password da se spajaju

Citiraj:
Autor radiator Pregled postova
Molim autora teme ili nekog drugog da meni objasni sto treba od "papirologije" tj kakve dozvole za rf spektar (5ghz je free valjda?), kako se registrirati kao ISP, gdje i koga pitati i odakle izvuci optiku posto u mom gradu nema FTTH, centralu imaju samo bakar optima i tcom, sta koji tier1/2/3 ISP? koga upitati posto sluzba za korisnike nema pojma o nicemu.. kako ide registracija javnih IP adresa, mislim da IANA/RIPE daju adrese besplatno samo novim providerima i da je uvjet određena oprema i konfiguracija na kraju? kako Magić i slicni to radi? odakle njima prava na prijenos televizije?
Nema autor teme veze s ovom temom niti papirologijom. Trebaš se raspitati kod svojih lokalnih providera što nude i kakvi su im planovi za budućnost što se optike tiče. ISP tier 1 je mojoj firmi dao optiku do ureda, dalje sve imamo po data centrovima, gdje je optika od tier 1,2 i 3 već bila postojeća. Ima negdje na netu neki zamljovid gdje tier 1 ISP-ovi imaju točno prikazano gdje imaju povučenu optiku. IP pool moraš zakupiti, nema više đabe. Magić ima svoju optiku, ima na par mjesta po VŽ-u i Ludbregu male datacentrove, po varaždinu je po zgradama postavio antene i slične stvari itd. Što se prava tiče, ako je netko zagrizao za to, mogu pitati direktora, on je bio CTO kod Magića 12 godina, sad ima svoju firmu.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 21.02.2017. u 19:28.
Mommistake je offline   Reply With Quote