Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.02.2017., 15:46   #27342
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Ako pričamo o benzincima, svi proizvođači lažu o potrošnji. Nema šanse da benzinac s nekih 115 ili 125 KS troši manje od 10l po gradu ak se ne voziš ko totalni penzić..JA se iskreno ne bi ni zamatao s potrošnjom. Godišnje radim nekih 12 tkm i nije mi to stavka a da radim više uzeo bi dizelaša i bio miran.
Ovo mi je u rangu tvrdnji da gradska vožnja nije vožnja osim ako nije u 7:45 ujutro, Zagreb, 6 kilometarska kolona na Vukovarskoj ili Heinzlovoj . I onda kad veliš da to nije vožnja, nego čekanje kao pred granicom, onda se naljuti ekipa
Brkate ekstreme. Vožnja po rush hour-u nije vožnja. Meni je komotno sa 113KS potrošnja u gradu ispod 9L. Nit prvi nit zadnji na semaforu, nit po ograničenju. Ali je vožnja, nije čekanje 45min da prođem 1 semafor.
Citiraj:
Autor Newmie Pregled postova
Nedavno sam kupio Cruze-a, dizel, 2010. godište, 92kW, 2.0 mašina.
Čisto da provjerim s vama vezano uz potrošnju.
Po gradu mi troši oko 8 litara, nekad i više. No, kada kažem po gradu onda zbilja mislim na onu gradsku stani-kreni vožnju. Do posla imam 4km i nekada niti ne ubacim u 3. brzinu jer je stalno gužva.
Izvan grada je potrošnja oko 6.5 litara.

Kako vam se čini, da li je to normalno/prosječno ili?
Normalno/prosječno za 2.0 dizel motor. Na otvorenoj cesti (ne autoput) ide sigurno još manje.