Evo ja sam mjerio i zapisivao potrosnju na putovanju, pa napokon izracunao. Zimsko i ljetno mjerenje, ljeto sa klimom, ne uvijek, a zima grijanje naravno. Relacije dosta dugacke da bi se dobio dosta precizan prosjek. Voznja je pri tim prilikama bila sasvim pristojna uvjetima na cesti, bez ucestalih naglih stiskanja. Sve u granicama ogranicenja +10, znaci gradovi 50 - 90, autocesta 100 - 150, zavisi gdje je koliko dopusteno. Jedino njem autocesta cijelo vrijeme 170 - 220, ukoliko je na tom dijelu dopusteno. Ono sto sam iznenaden da mi je na tom dijelu i najmanja potrosnja, odnosno relacija Zh - Salzburg, gdje ima puno autoceste (vece brzine) i dugackih ravnica, naravno sa dijelovima grada (Müuchen, prelazak granice). Austrija, Slo je malo visa, dosta radova na putu, uzbrdica, a i prometa. Najvise naravno nasa HR. Da u Hr ima puno gradske voznje ali bilo je i autoputa, takoder dosta pazim na potrosnju prilikom tih manjih relacija (da mi je prosjek oko 7l). Ipak je ispalo najvise, a dosta bih to pripisao i ''nasem'' gorivu.
Napravio sam tablicu sa tocenjem, gdje, koje gorivo i koliko je bilo km prijedeno, te se vidi prosjek potrosnje. Auto Seat Leon FR 2,0 TFSI (211PS)
Koliko vi primjecujete razlike izmedu 95, 98 i 100 goriva?