Citiraj:
Autor IcyTexx
U zagradi sam metnuo koja je caka. Na autocesti. I blicanje.
(3) Na autocesti vozač ne smije vozilom prelaziti iz trake u traku (slalom vožnja), pretjecati trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, kretati se na način da ne drži potreban razmak, požurivati vozila ispred sebe davanjem svjetlosnih ili zvučnih znakova ili na neki drugi način niti izvoditi bilo koju drugu radnju kojom ugrožava ili dovodi u opasnost druge sudionike u prometu.
(5) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka.
|
Naravno, to stoji.
Uglavnom, bez uvrede, htio sam napisati da mi je pomalo smiješno kako se netko vozi po cesti, a ne zna što i kako tj. daj je napravio, ili dal radi neki prekršaj.
Može te 10 patroli pratiti pod rotirkama, ako si siguran u sebe dok si za volanom i pratiš situaciju, nema prekršaja.
Iako najveći broj prekršaja koji se svakodnevno sankcioniraju, su ssvjesni/namjerni. Od onih najmanjih nedavanja žmigavca, vezanja, mobitela, pa preko brzine do alkohola.
Može se svakom dogoditi da se napije, a da nije toga ni svjestan
Ok, ak je netko iza tebe s rotirkom, dužan si se maknuti i propustiti ih, po potrebi i skroz stati jelte