Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.02.2017., 10:00   #27228
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor blackened Pregled postova
Meni stižu 16-ice za Cordobu. Ima netko prijedlog za neku jeftiniju varijantu 205/45 r16, poprilično skupa dimenzija, a meni ne treba nešto extra dobro za mojih 6000-7000 km što ću napraviti na ljetnom setu.
Imao sam:
  • Dunlop SP6000 (misli mda se ona više ne proizvodi) - tiha, mekana, dobro je držala po suhom, loše po mokrom, otišle su nakon 2 godine i cca 22000 km (otišle u smislu da sam se 3 puta izvrtio po suhom), dobro kočenje po suhom, loše po mokrom
  • Fulda SportControl - bučnija od Dunlopa, po suhom je lošije držala od Dunlopa, ali je zato po kiši bila jako dobra, nakon dvije sezone i cca 26000 km su se potrošile skoro do indikatora iako su i dalje držale skoro kao što su bile i nove, osrednje kočenje po suhom, odlično po mokrom
  • Barum Bravus2 - po suhom bolje od Fulde, malo lošije od Dunlopa, dosta tvrde, po mokrom bolje i od Dunlopa i od Fulde, mijenjao sam ih nakon dvije godine i cca 24000 km iako još nisu došle do indikatora i nisu izgubile po suhom, po mokrom malo jesu ali još uvijek bolje od Dunlopa, dobro i ujednaćeno kočenje po suhom i mokrom
  • Barum Bravus3 - mekše i tiše od Bravisa2, ali nešto s tim gumama nije bilo u redu, odvozio sam ih jednu sezonu i to mukom jer mi jednostavno nisu sjele, mislim da s njima nisam napravio ni 10000 km, nisu bile loše ni po mokrom ni po suhom nego nije bio osjećaja na volanu, odnosno čudno su prenosile informaciju s podloge na volan, kočenje tako-tako.. uvijek sam imao osječaj se se auto kod jačeg kočenja gume savijaju i cijeli auto migolji
  • Barum Bravus2/3 - prošle godine sam ponovno htio uzeti Fuldu no nisu je imali, pa sam onda napravio kompromis i ostavio zadnje Bravus 3 i kupio dvije nove Bravus2 za prednju osovinu (uzeo bih sve četiri nove no imali su samo tri na skladištu) i tako sam prošlo ljeto odvozio na kompromisu i to baš kompromisu jer jednostavno zadnji kraj auta nije mogao pratiti prednji, kočenje je bilo bolje nego kad su sve četiri bile Bravus3, ali lošije nego kad su bila sva četiri Bravusa2
Ove godine ću uzeti sve četiri nove jer mi se ne da zazati više s ovim kompromisom no ni sam ne znam što, najrađe bi ponovno uzeo dvije nove Bravus2 i kombinirao ih s ovima od prošle godine, ali mislim da se one više ne proizvode pa možda ponovno uzmem Fuldu ili možda Pireli (iako njega nikad nisam imao)... usput, malo sam gledao po netu i cijene (jeftinijih) ti se kreću otprilike ovako:
  • Sava Intensa - oko 500 kn
  • Barum Bravus3 - oko 550 kn
  • Uniroyal Rainsport - oko 570 kn
  • Fuldu SportControl - oko 580 kn
  • Pireli P Zero Nero - oko 660 kn
  • Dunlop SportMaxx - oko 700 kn
PS. E sad, ovo kaj sam ti gore napisao oko ponašanja guma na mom autu ti možda neće značiti ništa jer dosta toga ovisi o vrsti i podešenosti ovjesa, vrsti motora kojeg imaš u Cordobi, težini auta, okretnom momentu, ... i možda najviše načinu vožnje jer ako te nikad ne uhvati žuta minuta da zavoje koji na kojima je ograničenje 40-50 km/h ne prolaziš s 80-100 km/h (ili i više), onda su sve dobre

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 17.02.2017. u 10:44.
bertone je offline   Reply With Quote