View Single Post
Staro 13.02.2017., 16:37   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
HP 15-d050sm & W7 x32

Evo je i meni "došao na stol" ovaj jeftinjak nesreća, samo slična varijanta HP 15-d050sm.
Opis: Celeron N2810 2GHz, 4 GB, int. HD Graphics, HD 500 GB, Lan RTL8105 serija, WiFi & Bluetooth Mediatek / Ralink RT3290, ...

Jel treba spominjati / sumljati da službena support stranica za dl. namjerno ne radi kako treba ?
Kao fol lap bi trebao imati podršku za W7 x64, W8 x64 i W10 x64.
Kojeg crnog đavla x64 na 4 GB rama ?

No dobro, za W7 x32 krenimo redom:
- u jadnom okljaštrenom Bios - u provjeriti / postaviti Legacy support=Enabled i Sexure boot=Disabled (već je bilo),
hotkey prebačeno na normalno da treba Fn + Fxx

- uredno pripremljene particije, prvu nema potrebe dirati, iza nje se napravi 2 ili 3 particije (sa nekim Boot alatom)

- core install sa dvd prolazi bez problema

- obzirom da je Intel platforma / chipset ide zadnji SetupChipset, nemoj da moram podsjećati Reboot iza svakog koraka

- grafa - malo gnjavaže sa potragom i provjerom informacija, treba win32_153343.4425.exe,
https://downloadcenter.intel.com/dow...s-7-8-1-15-33-
hotkey za osvjetljenje, zvuk i on/off WiFi + Bluetooth srećom radi,
fali slikovnica app za prikaz na ekranu, može se i bez toga, nisam dalje tražio

- sata kontroler radi sa default M$ drajverom, negdje sam našao Intel-9.4.4.1005.rar i iz njega instalirao Intel drajver,
kasnije sam naletio na sp66094.exe - Intel(R) Pentium(R) processor N- and J-series / Intel(R) Celeron(R) processor N- and J-series AHCI - 0F23

- DRP Solution je riješio neke stvari između ostalih audio i mrežnu

- po Led indikaciji provjeriti da je i WiFi i Bluetooth upaljen, za ovu varijantu (karticu) treba sp65805 - MediaTek (Ralink) Bluetooth Software Driver

- USB3 - treba usb3_win7_3.0.0.33.zip
https://downloadcenter.intel.com/dow...820FY-DE3815TY

- kamera HP Truevision HD je u jednom od prethodnih koraka instalirana, za app staviti sp65795 - CyberLink YouCam 5

U Device manageru nema nepoznatih komponenti, misterij je sa Card Raider - om koji je "po rupi na kućištu" ugrađen ali nije detektiran nigdje.

Makinjica nije nešto ali može za osnovne stvari, troši kao upaljač pa baterija traje preko 4 sata.

Eto još jedan igrokaz sa drajverima riješen.

Tha's it
Nikky je offline   Reply With Quote