Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 12.02.2017., 19:33   #8219
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Ako je sto eura i ispravno, uzmi.

Ponovno - rejting zvučnika u watt-ima ne predstavlja centralnu karakteristiku kad se procjenjuje kompatibilnost s pojačalom. Taj podatak može predstavljati vršnu snagu koju mogu podnijeti, al pitanje je i koliko je taj podatak uopće istina.

Bitniji podatak je impedanca, jer ako je niža može se dogoditi da zvučnici u dinamičkim pikovima pocuclaju zalihu snage pojačala, ako je ono male snage u RMSu.

U ovom konkretnom slučaju ćeš zapravo morat pazit da ne pretjeraš sa glasnoćom, al bi ti trebalo 9-10 sati na potu bit uvrh glave za neku sobu prosječne veličine.
Aha, pa eto, impedancija je ista, a onda što se watti tiče, lako moguće da je pojačalo 'jače'... ma ne planiram slušat glasnije od 50% mogućnosti, prošla me glasnoća...

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
kud baš najskuplji Ronis...

jel mora bit novo? imaš na njuški ovo od kolege Vjexona koji je ovdje član
ili ovo...
ili pak ovo

broj watta na pojačalu je NEVAŽAN! pojačalo ima zaštitu da ne izgori.
ne vjerujem da ćeš ikakda preć "11 sati" čak ni za tulume.
Ovaj Sherwood što si linkao je taj zbog kojeg sam postavio upit jučer.

Nažalost, nema više tuluma, pregazilo me vrijeme

100€ mi je max maximuma što bi dao, tako da onda jedino taj Sherwood dolazi u obzir.

EDIT: mora bit crno pojačalo jer su mi sve druge komponente crne, čuo sam se s ovim što prodaje taj Sherwood, kaže da je staro nekoliko mjeseci ali nema račun & garanciju, da je to dobio u nekakvoj zamjeni... a na kraju, 100€ nije puno, a ništ bolje mi ne treba jer glazbu ću slušat 1 tjedno (dance, pop, vocal trance, trance) i kad gledam film pustit zvuk preko njega i to je to. Jedino sam malo skeptičan o tom brendu, nešto sam googlanjem pročitao da je taj brend prije bio puno bolji, no to vrijedi za sve danas tako da mi ni to nije nikakva informacija.

Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 12.02.2017. u 21:00.
Remixer je offline   Reply With Quote