View Single Post
Staro 12.02.2017., 16:12   #20186
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
jesam i dobar mi je film.
ukazuje na jedan od najvećih problema u svijetu nakon siromaštva i osnovnih potreba i prava čovjeka (sloboda, hrana, voda, ...) a to je obrazovanje. izuzmemo li nordijske zemlje škole i obrazovni sustav su katastrofalni. paralelno s tom temom ide i odgoj djece - novi mladi ljudi koji će upravljati (čime god) i učiti nove mlade ljude. family relations i slično. da. film mi se dopao.
Ok, ali samo da se razumijemo, to je akcijski film, a ti si napisao da ih ni ne pomišljaš gledati

Ljudi takve filmove uglavnom idu gledati kako bi vidjeli akciju, pucačinu, najnovije dosege CGI-a, zadnju riječ surround efekata, da li je Downey Jr. bio pijan na setu, da li Scarlett ima novi par silikona i sl. ... a ponajmanje zbog obrazovnog sustava jel

Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
ako ćeš se držati boldanog zaglavit ćeš i nikada nećeš ništa pogledati. pogotovo ako oba uvijeta moraju biti zadovoljena. ima toliko dobrih, ma fenomenalnih filmova sa osrednjom režijom, a pogotovo sa VRLO DOBROM režijom i scenarijem. i obratno.
Naravno, svjestan sam da su mjerila baždarena poprilično visoko, ali tako je kako je. Kada se čovjek navikne na dobru kvalitetu, sve ostalo mu brzo dosadi. Bez brige, gledam i dalje filmove uz napomenu da ih ocjenjujem prema kriterijima koje su postavili gore navedeni (i njima slični). To je sve

Citiraj:
... a danas je tehnologija napredovala da svaka šuša može snimiti film, a dostupnost tehnologije (nove ili stare je potpuna) i zato danas od 1000 snimljenih filmova ima jako puno smeća, ali i dalje .. dolazimo do moje poante: i dalje se rade vrhunski filmovi sa vrhunskim scenarijima i režijama i kažem ti: ima ih više nego prije unatoč tome što ih ima u daleko manjem postotku da ne kažem promilu. teže ih je naći u šumi.
Sa većinom se slažem, osim sa ovim da ima vrhunskih filmova više nego prije. Nisam vidio niti jedan novi film koji može prismrditi Top 10 kategoriji - niti jedan, a to je za mene definicija vrhunskog filma tj. da je usporediv sa poznatim remek djelima. Naravno ima dobrih filmova, ali nisu vrhunski. Ok su za pogledati, ubiti vrijeme, neki čak imaju i solidan scenarij, a režija kako kad, nekad bolja nekad slabija.

Citiraj:
ima još jedna stvar zbog koje smatram i tvrdim da uveličava sam film a to je sinergija svih umjetnosti: glazba, fotografija, tehnologije, zvuk, umjetnički dio u samom filmu, kostimografija, šminka. sve to je omogučilo da umjetnici svoju viziju puno kvalitetnije i bliže nama konzumentima do dočaraju.
Ja tvrdim da umjetnici danas koriste ovo navedeno, kako bi u velikom broju slučajeva prikrili nedostatke u režiji, šupalj scenarij, slabu glumu, nelogičnosti u priči i sl.

Gledatelj se (od tolikog broja ekplozija, čudovišta, efekata, silikona i agresivnog soundtracka) već nakon par dana neće sjećati dobrog dijela filma. Postoje čak i cijele teorije oko ovoga, napadi na ljudska osjetila kako bi se gledatelju pružio privid kvalitete ... pričalo se dosta o tome u ovoj temi davno.

To je moja poanta
dh41400 je offline   Reply With Quote