View Single Post
Staro 08.02.2017., 23:09   #33
Amormian
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
danas mi nije suđeno prestat radit s mrežama (do malo prije sam lemio po jednom AP-u da mu napravim POE, na kraju završio u dimu jer očigledno mu se nije svidilo dobit 12V na lan čip... cest la vie... )

@alarmiran - ti to gofance ima WISP mod?
enivej, daj napravi pliz kontra stvar čisto za test, postavi taj tplink kamo već, sa fixknom adresom. i sad fino uzmi laptop, spoji se kabelom na glavni router,, otvori dos prompt i ukucaj ping 192.168.kojiveć ti je ip od tplinka -t i gledaj dali roka pingove, ili ti nakon par minuta izbaci timeout. ako počne bacat timeoute, znači da pukne link između routera i repeatera.

znaš li ti, koliko si do sada puta mogao instalirat openwrt na njega (ako podržava)? pa jedno milijun. ako ne podržava, pa mogao si barem nekoliko sx-a kupit s njuskala i , yet again,instalirat openwrt na njih.

odoh dok nisam počeo pisat pizdarije, dim od lema zna čovjeka udarit u glavu.
spojio sam se kompom na ruter te sam pingao adresu tp linka 192.168.1.2 i sve je u redu

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Debelo sam uvjeren da je probem sa Tx rate jer on siba sa 300Mbps a laptop i mobac mozda to ne podrzavaju.

Slicno je kod mene sa jednim routerom koji ako stavim da siba na 300Mbps laptop mi se ne moze spojiti jer iako je WiFi n ne podrzava kartica u njemu vise od 75Mbps.

Daj mi reci ako na laptopu iskljucis WiFi i spojis se kablom na repeater dali laptop radi normalno ?
ako se spojim kablom prvo na repeater,laptop ne radi(znaci nakon disable wifi odmah spajanje)
ako se prvo spojim kablom sa rutera na laptop,pa odmah poslije sa kablom od repeatera,onda laptop radi.(znaci prvo se spojim zyxell-laptop pa onda tplink-laptop)

sa kompom kada disableam adapter,te ga enable ponovno,uspije se spojit tp link-komp,premda mu treba dugo te se pojavi ona famozna 169.x.204.40 adresa te ip4 autoconfig,ali se kasnije prepravi na 192.168.1.22.
Amormian je offline   Reply With Quote