View Single Post
Staro 08.02.2017., 14:22   #14
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Ako pusti DHCP na repeateru onda neće moći pristupiti uređajima koji su spojeni na router.
Izgleda da stock firmware ne forwarda DHCP request na gateway ili gateway na njih ne odgovara.

Ne vidim opciju da to odradi,probaj pustiti pod Network-LAN umjesto static IP-a DHCP pa da ti ZTE dodijeli IP TP Linku.
nebi trebalo. na repateru on može reć dhcp-u koji je gateway. klijenti spojeni na repeater će od repeaterovog dhcp-a dobit adresu, i dobit će da je gateway ip od routera. i to bi trebalo radit.

kod "pametnih" uređaja je logično da dhcp-i budu ugašeni i da bude samo 1 u mreži. kod glupih uređaja poput ovog (i raznorodnih edimaxa kojih sam se iznamontiravao) to NE radi. imao sam idiotsku situaciju da, u kućerini koja ima solidno izvedenu mrežu, sa 1 glavnim routerom i 3 edimax ap-a koji doslovce imaju 2 opcije u križ, cijela mreža ne radi. tj net su imali samo klijenti spojeni na glavni router, a oni spojeni po edimaxima nisu. zašto, samo bog zna. upalio sam dhcp-e na svim edimaxima da daju adrese samo iz svog ranga, i da daju gateway ip od glavnog routera. nakon toga sve uredno radi već par godina. takva situacija je vjerojatno i ovdje.

šteta šta ovakvi uređaji nemaju dhcp-relay opciju.

ako ni paljenje dhcp-a na repeateru ne pomogne, ne preostaje ti drugo nego da staviš gore openwrt ako ga podržava.
jp_rv je offline   Reply With Quote