View Single Post
Staro 07.02.2017., 00:50   #405
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ako netko slucajno koristi Homebox a da ima i fixnu evo dobar program za iskoristavanje obje veze. Oko 2 dana se igram, testiram malo i ok je.
Ping odlican, nema problema.

Ovako izgleda u programu kada se vrti speedtest.

Plavo je fixna.
Crvena je Homebox.
Crna je kombinovana brzina.

Plavo ( fixna ) je iznad crvene po prioritetu i dokle god fixna ne dodje do ibera crvena se sam tu i tam malo aktivira ( homebox )
naprimjer ako otvorimo 4-5 tabova onda ce promet ici na obje mrezne kartice ili mrezna + WiFi ako homebox nije spojen na mreznu.

Radi zbilja odlicno, recimo kod skidanja filezillom prvi fajl povuce koliko ide fixna a sljedeci i svaki drugi sljedeci upregne homebox.
Kod surfanja koliko sam primjetio vise je aktivna fixna ali balansira i sa homeboxom u nekim situacijama.

Ako se obrne pripritet i homebox stavi iznad fixne onda naravno ide sve obrnuto. Evo jos koja slika sa opcijama u programu.

E sad, to je sve divno, ljepo dok je na jednom racunalu jel no ako ih je vise u kuci onda nije to to...

Program ima mogucnost kreiranja WiFi hotspota pa si nesto razmisljam sklopiti kantu s tim programom da glumi router.

3 mrezne + 1 WiFi kartica, 2 mrezne za 2 linije, WiFi za hotspot i 3-ca mrezna na koju bi se bacao ( ICS ) promet sa hotspot-a pa onda moze dalje u kakav switch ili AP itd...

Samo na cemu sklopiti kantu koju mogu gurnit negdje u cosak i ne misliti na nju...