View Single Post
Staro 23.01.2003., 01:25   #5
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Hm,

Gore ti je dan odgovor, većin proizvođača kada stavlja (pardon, trpa) memoriju na grafičku, prilikom prelaska sa 64 na 128 počnu stavljati lošiju memoriju, oni koji drže do sebe stavljaju istovjetnu na 64 i 128 Mb modele ali postavja se pitanje isplativosti pa čak i nekda pada u performansama. Zašto ? Veoma jednostavno, programi nisu pisani da koriste 64 (ne znaju, recimo Windows 3.11 na P4 3,06, kužiš? 16Bitni OS, nema pojma šta je HP, ... kopčaš grif:confused: ) Dakle kada se stvari stabiliziraju i pređe se sa optimizacije 16 - 64 na 64 - 128 ta grafička će biti toliko moderna kao i 286, pogotovo ovim ritmom izlaženja novih GPUa svakih 6mjeseci. Pusti tamo neke Markove i koje kakve drangulije, treba vidjeti stvari u realnom svijetu i upotrebi (sintetika i u grudima lijepo izgleda ali je loša na opip, tako je i sa sintetičkim testovima). Ma imam ja negdje sličke upotrebe 128 i 64 Mb kartica sa istim GPUom i usporedbu istu za količinu memorije od AGPa (AGP veći od 64 obično vodi lošim performansama, zapamtio) ali nigdje da ih nađem kao corpus delikti ili ti materijalno dokaz, tražim, nađem, ... nadam se
Black Dragon je offline   Reply With Quote