Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.02.2017., 12:48   #26983
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Od njih očekujem da budu upućeni u najsitnije detalje vezano za marku koju zastupaju. Oprema, alat, znanje i sve što ide sa tim. To je ono što očekujem od nekoga ko je dobio licencu za prodaju, održavanje i servis vozila određenog proizvođača. Očekuje se da sve ide "k'o podmazano" i da za sve postoje pravila i procedure koje se poštuju i slijede od A do Ž. Zato vozim u ovlašteni servis a ne kod nekoga drugog.
Ako ja kod sebe imam servisna uputstva koja čini sigurno preko 2000 strana materijala, onda to treba da ima i ovlašteni servis. Sve sa čim sam do sada imao problema našao sam opisano u tim uputstvima. Fino opisani simptomi, uzroci i način rješavanja problema. Za ono za šta mi ne treba neki poseban alat sam riješim, ali kada mi zatreba nešto od alata koji ne mogu ili mi se ne isplati nabaviti onda odvezem u ovlašteni servis i očekujem da to riješe kako je predvidjeno.
Nemam vremena da tražim druge majstore, da ih probavam pa na osnovu toga da ih ocjenjujem, da se zajebavam još i sa tim. Kupio sam vozilo od proizvođača XYZ koji ima certifikovani servis i u gradu u kojem se trenutno nalazim. Ja njima ostavim auto, opišem problem, i odem dalje svojim poslom čekajući da mi se jave kada završe. Vrlo jednostavno, bar bi trebalo biti. Ali, pošto smo na Balkanu od svega toga nema ništa, očito.

No, dosta o meni, pričajmo malo o mome meganu.

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 05.02.2017. u 12:58.
Milentije je offline   Reply With Quote