U Koprivnici u ovlastenom Renault servisu ista stvar.
Rikne mi ventilacija, na povratku s posla navratim da pogledaju. Majstor mi veli da mora kompletna plastika ispred vozaca i suvozaca dole, kao elektronika je tamo, najvjerojatnije je regulator ili ventilator. Dijelovi+ruke krecu s oko 1500kn, a dok skuze o cemu se radi, znat ce tocnu cijenu. Napominjem da imam 5+ program, al sve vezano za klimu kao nije ukljuceno u to. Odem lokalnom elektricaru, krepao regulator ventilatora koji je kraj filtera kabine i skida se za 5min. 270kn+130kn ruke, rjeseno za 400kn.
Nakon pol godine, da bi "besplatno" produljio taj govedaraki Renault 5+ program koji daje neke popuste na dijelove i posao, jednom godisnje im treba ostaviti neke pare. Nazovem, pitam jel mogu donijeti svoje ulje, a oni mi naplate filter, brtvu i rad. Moze, cijena 100kn. Pristanem, dodem u tocno dogovoreno vrijeme. Dam kljuceve decku od 16god koji je tam na praksi, dize auto na dizalicu, pusta ulje van, ne zna kolko ulja ide unutra, misli da isto kolko i u megane 1.6 16v, velim mu da ide 4.9l, on zahvali i ulije tolko.
Nakon sto je gotov javlja glavnom majstoru koji do tog trena nije ni pogledao auto da je gotov. On dolazi, rukom provjerava jel filter dovoljno zategnut i odlazi natrag na drugu dizalicu radit svoje. Proveo je 15sec ispod auta.
Odlazim do blagajne, zena s naplate zove u radionu i dobiva informaciju da je obavljen kompletan mali servis + servisni pregled cijelog vozila i kaze da je cijena 230kn. Govedu u meni istovremeno ubrzano rastu rogovi i tlak. Ljubazno objasnim da je majstor ukupno kraj mojeg vozila proveo 15sec, a i da je telefonski dogovorena samo izmjena ulja koje sam donio.
Zena odlazi po majstora koji mi objasnjava da je usput pregledao stanje diskova i pakni (auto je bio na dizalici sa svim kotacima montiranima, nije fizicki mogao vidjeti nista od toga) te da ih ne treba mijenjati (to je zakljucio po tome sto je auto star 10godina imao 50.000km na cajgaru). Jos mi veli da je mali koji je na praksi usput provjerio filter kabine i filter zraka. Napominjem da sam stajao kraj njega cijelo vrijeme i sarafcigerom si vadio kamencice iz guma i da nista od navedenog nije napravljeno te da prestanu jesti govna. Ekipa se ziva uzjebe, znaju da sam u pravu, ali nakon sto jednom pojedu govno, ocito nema natrag te oni ne odustaju. Zena mi veli da nemrem ocekivati i servis, a i produljenje programa 5+ jer samo to kosta 100kn, a upravo to mi je 3 dana prije ponudila telefonski za 100kn.
Razmjenjujemo argumente i prijateljski ih saljem po banane, inzistiram da mi postambiljanju servisnu knjizicu i zapamte kak izgleda jer je ovo zadnji put kak je vide. Pojedem vlastito govno i ostavljam 230kn, srecom pa od tada auto nije vidio ni taj, a ni bilo koji drugi ovlasteni Renault servis tako da mi je propala godisnja pretplata na 5+ program.
Dabogda im mama prdnula na roditeljskom, a i meni konjini koji odem u takvu prciju.